Contracrònica: Hem guanyat!

Cinc del matí. Al CIFO de Sant Feliu un grup de joves es lleva després de passar la nit en tendes de campanya davant l’entitat. Algunes persones comencen a arribar per donar-los suport i acompanyar-los en un dia que, saben, serà històric.

Després de passar-hi uns minuts, pugem a la moto i comencem la ronda pels diferents col•legis de Sant Feliu. Desenes de persones a l’Institut Martí Dot, al CAS i a l’Esplai Sant Llorenç; centenars a l’Ateneu i l’Institut Olorda. No són ni dos quarts de set i ja fa estona que ha començat el que serà un llarg dia.

Les properes hores seran un no parar de noticies i de telèfons traient fum. Urnes i paperetes que arriben. Aplaudiments a tort i a dret. Els Mossos són aquí. Sí, a l’Ateneu també. Obertura de Col•legis. Ja es pot votar? La Guàrdia Civil ja ha arribat a… No, perdó, només era un rumor! Ha caigut el sistema. La repressió a Barcelona al rerefons.

Però, per sobre de tot, els “he votat”, “hemos votado”, gestos de celebració, llàgrimes d’emoció i abraçades entre les generacions d’una mateixa família. Ahir vaig veure tres generacions de la meva família amb llàgrimes als ulls. Uns, per tots aquells que ja no hi són; d’altres, pel futur que veuen més clar que mai que vindrà.

A mig matí, amb cues quilomètriques als col•legis i una organització exemplar que feia que no parés el ritme de votacions en cap moment, algú al Martí Dot va cridar “hem guanyat”. Perquè teníem urnes, paperetes i un sistema de vot –tot i la caiguda del sistema informàtic que havia de permetre’ns votar. Perquè estàvem votant. Ahir vam guanyar.

Article original publicat al Fet a Sant Feliu, el 2 d’octubre de 2017. Article original: https://www.fetasantfeliu.cat/noticia/101545/contracronica-hem-guanyat

Categories: CatalàTags: , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s