Tret de sortida del nou any al Consell d’Infants

La cavalcada dels Reis d’Orient serà el primer acte en què participaran en el seu vintè any a Sant Feliu

La Celma té onze anys, estudia al Col·legi Mare de Déu de la Mercè i en les seves estones lliures fa patinatge i teatre. Un divendres al mes, entre les cinc i les set de la tarda, es reuneix amb altres nens de Sant Feliu al Centre Les Tovalloles “per millorar la vida dels nens de la ciutat”. En una setmana en què els nens i nenes es converteixen en els protagonistes a les cases, Fetasantfeliu ha parlat amb una de les membres del Consell d’Infants de la ciutat.

Aquest any 2017, serà el vintè en què el Consell d’Infants, un grup de 30 nens i nenes de cinquè i sisè de Primària que fan que l’opinió dels infants es tingui en compte a Sant Feliu, és present a la ciutat. I és que la capital del Baix Llobregat va ser una de les primeres en constituir-ne un, l’any 1997. Així doncs, ja fa dues dècades que els consellers i conselleres es reuneixen amb l’alcalde per proposar millores per la ciutat, reben els Reis Mags d’Orient la nit del 5 de gener i, des de l’any passat, organitzen la Gimcana de la Rosa.

Em va semblar divertit i una manera d’ajudar

El cas de la Celma és especial perquè, tot i ser alumna de sisè de primària, aquest és el seu primer any al Consell, ja que el seu predecessor “ho va haver de deixar”. Ella només ha assistit a una de les reunions del Consell, però té un munt d’idees per començar a compartir des de la reunió de gener. Posar porteries i cistelles a la plaça Lluís Companys, bancs a les portes de les escoles pels pares i les mares o més tirolines al Parc del Llobregat són només algunes de les idees que proposarà als seus companys i companyes.

Participació al Simposi Internacional

El Consell d’Infants compta amb la presència de dos alumnes de cada escola de Sant Feliu, un de cinquè i un de sisè. Però què porta a una persona d’onze anys d’edat a presentar-se com a candidat? “Em va semblar divertit i una manera d’ajudar”, diu la Celma, i afegeix que “a la primera reunió vam fer molts jocs per conèixer els altres nens”.

Si bé des de la reunió de gener els nous consellers i conselleres començaran a aportar el seu granet de sorra per millorar la vida dels infants a Sant Feliu, l’any que deixem enrere ha estat especial pel Consell. I és que el passat 13 de desembre, sis companys i companyes de la Celma van poder assistir a un simposi internacional sobre infants i participació política, al que també van assistir membres dels Consells d’Infants de Sant Joan Despí, Granollers i la Seu d’Urgell, a més de polítics locals i dinamitzadors, entre d’altres.

El Simposi buscava analitzar i reflexionar sobre la participació política dels infants als municipis. Els membres del Consell santfeliuenc van formar part d’una taula rodona en què van parlar de les accions i projectes que han fet a la ciutat, com ara la Gimcana de la Rosa.