Cybee publica avui ‘Viatge a Mu’, el seu segon disc

El grup santfeliuenc presentarà el seu nou treball a la sala Luz de Gas de Barcelona el 8 d’abril

Cinc mesos després de tancar la gira del seu primer àlbum a Sant Feliu, els Cybee tornen amb un nou disc, Viatge a Mu. Fetasantfeliu s’ha reunit amb ells per parlar d’aquesta nova aventura i de la seva trajectòria.


Fa anys que l’Aleix Martí, el Jordi Vilaseca, el Marc Colomeri el Nil Moliner es coneixen i comparteixen alguna cosa més que la música. Això queda clar tan bon punt se’ls veu, asseguts a l’Ateneu, compartint unes braves que els acompanyaran durant tota una entrevista que, en algun moment, sembla més una conversa entre amics qualsevol dimecres al vespre. És la tercera entrevista per la que passen en un dia, i han de recarregar forces.

Avui divendres 11 de març surt el seu nou àlbum, Viatge a Mu, darrere del qual, expliquen que “hi ha hagut un procés de maduresa”. Lletres més intenses i un toc més de potència: “que el rock sigui més rock, que l’èpic sigui més èpic, el folk una mica més folk”, ens explica el Jordi.

Del Cybetour a sonar per la ràdio

Aquest Viatge a Mu arriba després d’anys d’amistat i de recorregut pel món de la música. Tot i portar junts des de que tenien entre 12 i 15 anys, el Marc Colomer diu que “Cybee va néixer seriosament amb el Cybeetour”, aquella època en què els quatre acompanyats només per les seves veus i els seus instruments, van recórrer els pobles de Catalunya. Allà, al carrer, “vam tenir la primera sorpresa”.

Des d’aquell moment, les sorpreses no han parat. Dos discs i una gira després, han sentit la seva música al Camp Nou i a ràdios de tot Catalunya. Tot i així, l’Aleix confessa que “com que portem molts anys junts, tot es va diluint, va arribant a poc a poc. És quan et pares a pensar i mires enrere, veus on érem i on som, que no t’ho acabes de creure. Molts matins em sento a la ràdio i encara no ho acabo d’entendre”.

Darrere d’aquest èxit, hi ha un esforç, per exemple, per compaginar els horaris dels quatre i dels músics que els acompanyen en aquesta aventura. Utilitzen dies de vacances a les seves feines i un gran esforç de compaginació: “Es tracta de trobar un equilibri, que tots estiguem més o menys igual de motivats. Crec que ara mateix el portem molt bé”, explica el Marc.

Els amics de tota la vida els ajuden en aquest procés. Són ells els que els diuen si una cançó, un videoclip, un concert ha estat com calia, “i et fan tocar de peus a terra”, diu el Nil. Tots hi estan d’acord perquè, com explica l’Aleix “quan fas una merda, t’ho diuen. Llavors, quan una cosa els agrada, saps que està bé!”. “El que ho fa més especial és que els nostres amics estiguin orgullosos”, afegeix el Jordi.

“A Sant Feliu juguem a casa”

Molts d’aquests amics són a Sant Feliu, ciutat on els membres del grup han crescut. Sobre el creixent panorama musical de la ciutat, tots coincideixen: “des de sempre Sant Feliu ha estat una ciutat molt viva pel que fa a música”, afirma el Nil. Però la música no és l’únic que comparteixen els Cybee amb grups com els Penguins o músics com Ramon Mirabet i Joan Dausà. Els músics d’aquesta ciutat també intercanvien consells i  “fem colla quan ens trobem a concerts”.

Ara tenen entre 23 i 26 anys i asseguren que la música va començar com un joc: “Sempre diem que nosaltres juguem amb la música, juguem a ser músics”, assegura el Nil. La nova parada d’aquest joc és Viatge a Mu, que es presentarà el 8 d’abril a la sala Luz de Gas de Barcelona.  I tot i no tenir previst cap concert a Sant Feliu, reconeixen que els encantaria fer-lo “perquè juguem a casa” i “perquè sempre mola”. I per què no negar-ho, “tocar per Festes estaria molt bé no?”, proposen entre rialles.

Article publicat a Fet a Sant Feliu l’11 de Març de 2016. Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/80544/viatge-a-mu-el-segon-disc-de-cybee-ja-es-a-la-venda

Categories: CatalàTags: , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s