Comença la quarta edició del programa Yuzz a Sant Feliu

Ernest Cauhé, creador de l’app #unmondepoesia, va fer la lliçó inaugural d’enguany

Dijous passat es va inaugurar la nova edició del programa d’emprenedoria Yuzz, que ajudarà 20 joves a dur a terme els seus plans d’empresa.


El programa Yuzz torna a Sant Feliu. Si fa poc més de tres mesos explicàvem el final d’una edició, ja ha arribat el moment de posar en marxa nous projectes. Enguany, aquest programa impulsat pel Banc Santander i el seu Centro Internacional Santander Emprendimiento comptarà amb vint nous yuzzers entre 18 i 30 anys que faran tot el possible per dur a terme els seus dinou projectes.

En la presentació, el regidor de tecnologies, Josep Maria Rañé, va definir Yuzz com un projecte “que és local però no localista, que es fa pensant que pot tenir una difusió sense fronteres”, i va afegir que volen donar als joves les eines per tal de “materialitzar la vostra idea”, un concepte que considera en si mateix contradictori, “especialment en un temps en què els bens i serveis estan desmaterialitzats”.

Aquesta edició tornarà a comptar amb la col·laboració de SECOT (Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica). Paco Balloc, el seu representant en l’acte de dijous, va assegurar que “tenim l’estat d’haver sobreviscut a la jungla”. L’ajuda dels sèniors es centrarà principalment en la viabilitat del projecte, l’impuls del seu desenvolupament i, per sobre de tot, el creixement personal dels participants. “Per a nosaltres, el projecte Yuzz són les persones”, va sentenciar.

“S’ha acabat l’era dels projectes personals”

Per tal de donar el tret de sortida a l’edició actual, Ernest Cauhé, que fa poques setmanes presentava al Palau Falguera l’app #unmóndepoesia, va parlar de la seva experiència com emprenedor. Amb els poemes de Joana Raspall com a fil conductor del seu discurs, va definir emprendre com una aventura “professional, personal i de coneixement. En definitiva, és un laberint, com la vida”. Cauhé va assegurar que els grans transformadors d’avui en dia són “la tecnologia, l’educació i la cultura”, grans pilars del programa Yuzz.

A Yuzz pren molta importància la col·laboració entre els participants. I Ernest Cauhé s’hi va referir precisament en afirmar que “hem entrat en el paradigma de l’entre tots ho podem fer tot, s’ha acabat l’era dels projectes personals” i va citar la seva àvia, la Joana Raspall, quan deia que “totes les notes ja estan escrites falta saber cantar-les”.

Per tal de tancar la seva intervenció, Ernest Cauhé va animar els yuzzers d’enguany a treballar, col·laborar i no tenir por: “Si estimeu allò que feu, l’èxit no és segur, però us diria que és probable. Endavant, que tingueu molta sort”.

Fins dijous, el programa Yuzz havia donat ales a 65 nous emprenedors que s’espera que hagin augmentat a 80 al final d’aquesta edició.