L’app de Joana Raspall #unmondepoesia ja està disponible

Divendres passat es va presentar la nova aplicació per a tauletes i telèfons que acosta l’obra d’aquesta autora als més petits

‘Un món de poesia’ es va presentar divendres a la sala dels Àustries del Palau Falguera. En l’acte es va fer una demostració dels diversos jocs que inclou aquesta app, que va idear el nét de Joana Raspall, Ernest Cauhé.


 

“Un somni que mai sabia si podria fer realitat”. Així va descriure Ernest Cauhé, impulsor de l’app i nét de Joana Raspall, l’aplicació que presentava aquest divendres. Un món de poesia, com s’anomena l’app, permet als nens i nenes d’entre 6 i 11 anys aprendre sobre la poesia de Joana Raspall tot jugant. Durant la presentació, la Julia, una nena present en l’audiència, va ajudar a fer una demostració de tot allò que podran fer aquells que es descarreguin l’aplicació, ja disponible per a telèfons i tauletes.

Un projecte per a totes les edats que ha rebut molt suport

L’aplicació consta de diversos mons, tots ells plens de jocs amb en cinc nivells per a que els nens i nenes de totes les edats hi puguin jugar. La il·lustradora d’Un món de poesia, Marta Felip, també va ser present a l’acte i va explicar l’evolució que van fer els seus dibuixos fins a arribar al resultat final, “un món on hi ha els diversos móns de la poesia de la Joana”. A més, l’aplicació també inclou un vídeo recitador, en què els nens i nenes es poden gravar recitant els poemes de la Joana i guardar aquest vídeo per, per exemple, felicitar les festes als seus familiars i amics.

El projecte ha tingut suport de moltes persones que, individualment, van decidir esdevenir mecenes a través d’una campanya de Verkami que va aconseguir més de 5.000 euros. L’Ajuntament de Sant Feliu, la Diputació de Barcelona, la Fundació Carulla, l’Institut de les Dones, Abacus i Calaix de Sastre, entre d’altres, van aportar també el seu granet de sorra per a que el llegat de la Joana Raspall segueixi viu. Com va explicar Ernest Cauhé, “aquesta app sembla una cursa de motos, que sempre van amb logos a tot arreu. Nosaltres anem amb molts logos, però és una bona senyal perquè vol dir que hem tingut molt suport”.

L’aplicació és un primer pas per fer créixer la difusió del llegat de Joana Raspall

El regidor de Cultura, Manel Martínez, va assegurar que aquesta aplicació és important per als nens i nenes perquè “posa al seu abast una escaleta per arribar a conèixer, estimar i viure la poesia.” En el mateix sentit, l’alcalde, Jordi San José, va confessar sentir-se “fascinat” després de la demostració de tot el que es pot fer amb aquesta nova eina que, va destacar, “ajuda a crear bellesa des de les imatges i des de la veu que les acompanya”. Aquesta veu és la de l’actriu Sílvia Bel, que recita els poemes que els nens van guanyant cada cop que superen un joc amb èxit.

La presentació de divendres va ser només el primer pas per a que l’obra de Joana Raspall segueixi arribant a tothom. Ernest Cauhé va confirmar que l’aplicació es traduirà a l’anglès, com també està previst que ho faci l’obra de l’autora.  A més, ja estan treballant “en el primer capítol d’una sèrie d’animació basada en Joana Raspall”. Com el mateix Ernest Cauhé va expressar per tancar la jornada, “ella va dir una cosa així com: ‘vull deixar amor i somnis i paraules que durin més que jo al cor dels altres. Penso que ho ha aconseguit. Benvinguts al món de poesia’”.

Podeu consultar la galeria d’imatges de l’acte aquí. L’aplicació també es presentarà aquest dimarts a Barcelona, en un acte a l’antiga fàbrica Damm.

Article publicat a Fet a Sant Feliu el 21 de Desembre de 2015. Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/77112/lapp-de-joana-raspall-unmondepoesia-ja-esta-disponible

Categories: CatalàTags: , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s