Sant Feliu torna a dir prou a la violència masclista

Des d’avui i fins el 25 de novembre es faran xerrades, concerts i una marxa per conscienciar la ciutadania

El lliurament dels premis del XI concurs de relats breus per a dones Joana Raspall, que es fa aquest vespre, és el tret de sortida d’unes jornades que tenen com a objectiu “combatre la desigualtat i eradicar el maltractament envers les dones”. Dissabte hi haurà un concert al Palau Falguera i diumenge Sant Feliu se suma a la marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista.


 

Sant Feliu és una ciutat compromesa en aconseguir una major igualtat i acabar amb la violència masclista. Enguany, tornen unes jornades que busquen sensibilitzar la població, especialment els més joves,  sobre una qüestió tan important com el maltractament a les dones. La regidora del programa de les Dones, Lidia Muñoz, ha assegurat precisament que cal “posar èmfasi en treballar els valors de la igualtat en els adolescents, una de les franges més decisives en la formació de la nostra personalitat”.

Un programa molt complert

El tret de sortida a les jornades el donarà la cerimònia de lliurament dels premis del XI Concurs de relats breus per a dones Joana Raspall, que es durà terme avui divendres a les 19h a la Sala dels Àustries del Palau Falguera.

El punt àlgid de les jornades es viurà dimecres 25 quan, després que es reuneixi plenari de la Xarxa per a les dones que pateixen violència masclista, es llegirà el Manifest contra la violència vers les dones a la Plaça de la Vila. També a la plaça de la Vila estan previstes diverses activitats obertes per a la ciutadania.

La nota musical de la setmana la posarà el concert Dones, a càrrec d’Indira Ferrer, que posarà la veu, i Manel Ruiz, al piano, que tindrà lloc aquest dissabte, 21 de novembre, a l’Auditori del Palau Falguera. Finalment, diumenge 22, els ciutadans podran participar a la III Marxa contra la violència masclista del Baix Llobregat, que sortirà de la Plaça de la Vila a les 10:30h. i que està previst que finalitzi al migdia al Parc de Torreblanca.

Conscienciar els més joves

Per tal de conscienciar els adolescents, s’ha organitzat la conferència “Yo quería sexo però no así”, que tindrà lloc el proper dimarts 24 de novembre, on la periodista especialitzada en gènere June Fernández, que també dirigeix la revista Pikara Magazine, s’adreçarà als joves de la ciutat. Aquesta activitat tindrà lloc a la Sala Ibèria.

El programa complet de les activitats de les Jornades de Tardor es pot consultar en el següent enllaç.

Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/75206/sant-feliu-torna-a-dir-prou-a-la-violencia-masclista