Recta final de la Mostra de Cinebaix

Aquest cap de setmana es tanca aquest certamen que ha unit el cinema llatinoamericà i l’àrab

En el marc del desè aniversari del CineBaix, ha tingut lloc per primer cop a Sant Feliu, una mostra que ha portat a la ciutat pel·lícules àrabs i llatinoamericanes.


9 dies, 22 pel·lícules i 15 països. Això és el que està oferint La Mostra de CineBaix, que ha unit per primer cop la Mostra de Cinema Àrab, del Mediterrani i del Pròxim Orient, que l’any passat va celebrar la vuitena edició, i la Mostra de Cinema Llatinoamericà, que va fer una primera edició recentment. Aprofitant que el cinema de la ciutat compleix deu anys, aquesta nova proposta ha volgut reivindicar el caràcter cultural d’un cinema que, sovint, no arriba a les sales del nostre país.

La nova Mostra dura més dies i porta a Sant Feliu més pel·lícules que les celebrades anteriorment i no descarta, de cara al futur, obrir fronteres i incloure films provinents d’altres territoris i cultures.

L’oferta d’aquest cap de setmana

La gran majoria de films s’han pogut gaudir durant les dues setmanes que ha durat la mostra. Obres com la cubana Conducta, d’Ernesto Daranas, que va ser nominada al Goya a millor pel·lícula iberoamericana 2015, o Me llamo Malala (Davis Guggenheim), el documental sobre la nena afganesa que va ser disparada pels talibans per la seva implicació en la lluita pels drets de la dona i per l’accés universal a l’educació, es podran veure aquests dies al cinema de la ciutat.

Precisament el documental és un gènere que ha pres protagonisme en aquesta mostra, com proba la presència d’obres com 475 Break the Silence (Hind Bensari); Boxing for Freedom (Silvia Venegas i Juan Antonio Moreno); Cuba, una odissea Africana (Jihan El Tahri); Nacido en Gaza (Hernán Zin); Gabor (Sebastián Alfie); Bailando con María (Ivan Gergolet); o la xilena La Once (Maite Alberdi).

Es pot consultar la programació sencera, així com tota la informació sobre les pel·lícules, en aquest enllaç.

Podeu veure la galeria d’imatges de la inauguració aquí.

Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/74796/recta-final-de-la-mostra-de-cinebaix