Emprenedors “com Mario Bros”

David Carrasco guanya el projecte Yuzz 2015 amb una aplicació per a fer les compres més entretingudes pels usuaris

El projecte Yuzz d’enguany va fer l’acte de clausura ahir a la Torre del Roser. La iniciativa promou l’emprenedoria entre els més joves i els assessora per tal que puguin dur a la pràctica les seves idees de negoci. El vencedor ha estat David Carrasco, que ara viatjarà a Sillicon Valley. La resta de participants també van explicar ahir els seus projectes i van demanar que es mantinguin inciatives d’aquest tipus per donar suport a emprenedors que, segons una de les “yuzzers”, són com Mario Bro: “comencen sense res i van superant etapes”.


La sala d’actes de la Torre del Roser, que el passat març vivia la inauguració del projecte Yuzz 2015 amb la presència de 23 participants, ahir dilluns va acollir la cloenda de la darrera fornada. No tots els projectes inicials han arribat a la final, ja que alguns s’han quedat pel camí, ja sigui per inviabilitat de les idees o pel que la coordinadora Yuzz, Isabel Custodio,anomena “baixes alegres”, aquelles persones que han hagut d’abandonar el projecte per qüestions de feina.

Taula rodona amb els regidors i regidores

Els participants estaven convocats a les 7 de la tarda per donar el tret de sortida a l’acte. Tot i així, a aquesta hora van iniciar una taula rodona amb diversos regidors de l’Ajuntament. Els participants, “yuzzers”, van tenir l’oportunitat d’explicar els seus projectes, tots ells relacionats directament amb la tecnologia, un dels puntals del programa Yuzz. Tot i el paper fonamental de les noves tecnologies en la majoria de projectes, els temes han estat força variats: des de pastisseria creativa fins a la millora del medi ambient, passant per oci accessible a les persones amb discapacitat.

David Carrasco, guanyador del viatge a Sillicon Valley

El guanyador de l’entrega Yuzz 2015 és David Carrasco, jove santfeliuenc de 29 anys, amb el seu projecte Ticket App. Es tracta d’una aplicació que permetrà als usuaris rebre els seus rebuts de compra al telèfon mòbil, aconseguir ofertes i premis i fins i tot, jugar amb rutes de compra proposades per l’aplicació.

El David marxa una setmana a Sillicon Valley, la meca de les start-ups, amb altres guanyadors de la Yuzz 2015. A més, té la possibilitat de guanyar un premi econòmic que l’ajudaria a posar en marxa l’empresa. El guanyador d’aquest 2015 ha definit l’experiència com a “molt maca; he après molt, m’emporto companys que han ajudat molt, ha estat molt enriquidor”. I desitja que a tots els seus companys “els vagi molt bé, que triomfin en els seus projectes i que això continuï”.

“El futur és vostre”
Josep Maria Rañé, Jordi San Jose, Paco Balloc i Isabel Custodio
Josep Maria Rañé, Jordi San Jose, Paco Balloc i Isabel Custodio

Un cop acabada la taula rodona es va donar pas a l’acte oficial de cloenda. Si en alguna cosa van coincidir tots els assistents és en la necessitat de mantenir vives aquests tipus d’iniciatives. Per això, l’actual regidor de Noves Tecnologies, Josep Maria Rañé, va voler recordar la tasca que va fer el seu predecessor, Manel Carrion, també present a l’acte, quan va iniciar aquest projecte a Sant Feliu. Rañé va assegurar que aquesta és “una iniciativa que té la possibilitat de crear elements molt positius”.

En aquest sentit també es va referir la coordinadora Yuzz Isabel Custodio, que va explicar que el projecte significa “crear comunitat, crear sinèrgies, posar Sant Feliu dins l’ecosistema emprenedor, fer aflorar els intangibles d’emprendre i impactar a nivell comarcal”, com demostren el fet que alguns dels participants no siguin de Sant Feliu o les col·laboracions amb entitats i institucions d’altres ciutats de la comarca.

També va intervenir el representant de la SECOT (Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica), Paco Balloc, que va voler transmetre els joves que “teniu un camí de futur per endavant, més que res perquè el futur és vostre”.

Els emprenedors, com Mario Bros

Una de les participants de l’edició Yuzz 2015, l’Estefania, va posar la nota

L'Estefania, presentant el símil amb Mario Bros
L’Estefania, presentant el símil amb Mario Bros

original a la jornada quan es va comparar a si mateixa i als seus companys amb un Mario Bros –figura que acaba de complir 30 anys, l’edat màxima per presentar un projecte al programa Yuzz- que arriba nu, que va començar sense res i va anar superant etapes, adquirint diversos vestits i evolucionant.

La propera edició, ja en marxa

En les fornades Yuzz que s’han viscut a Sant Feliu, han estat 138 les candidatures presentades oficialment, i 65 els participants en el projecte. Com ha explicat Isabel Custodio, les àrees més comunes són la innovació social, les smart city, les apps i la comunicació.

Per tal de cloure l’acte, l’alcalde de Sant Feliu Jordi San José va dedicar als assistents unes paraules en les quals va bromejar sobre l’ús de verbs com “sinergiar, hibridar… Que no són paraules que fem servir els que ja tenim una edat”. I, a mode de resum, va assegurar que “Yuzz és també voluntat d’invertir en un futur que es vol posar a l’abast de tothom que tingui coratge, creativitat”.

Article publicat a Fet a Sant Feliu el 6 d’Octubre de 2015. Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/72668/emprenedors-com-mario-bros

Categories: CatalàTags: , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s