Crònica de la jornada electoral a l’escola Gaudí

Una mirada al 27S des del col•legi electoral amb menys participació el 2012

Crònica del seguiment de la jornada electoral a l’Escola Gaudí, un dels col·legis que va tenir menys participació en les eleccions al Parlament del 2012 i que, enguany, ha viscut un dia amb molt moviment, amb un degoteig constant de gent


En un dels col•legis santfeliuencs que menys participació van presentar en les eleccions del 2012, el situat a l’escola Gaudí, aquest 27-S s’ha viscut una jornada electoral amb molta participació i amb un degoteig constant de gent. Ni tan sols la pluja de mig matí ha impedit als ciutadans anar a votar, com ens explicava la primera vocal de la mesa que rebia els residents als districtes 3 i 4: “aquí no hem parat. Fins i tot amb la pluja anava venint gent”, assegurava.

S'han registrat cues des del primera hora
S’han registrat cues des del primera hora

En termes generals, l’opinió està clara: són unes eleccions importants i cal que tothom digui la seva. Així ens ho explicava la Rosa Vincent, que arribava al col•legi a tres quarts de deu: “És important que se sàpiga el que pensem tots”. El mateix pensa en Manuel Guerra, que ha arribat a votar a dos quarts d’una del migdia: “no només són unes eleccions autonòmiques, sinó que impliquen una proposta a la ciutadania per participar en alguna cosa més important. Veig més participació que en altres eleccions”. Una de les votants més joves que han passat avui pel col•legi, la Marina, de 20 anys, es mostrava totalment contraria a la independència i precisament per això considera “especialment important votar avui, per tot el xivarri que han creat”. De “la independència i tot aquest embolic” també n’ha parlat l’Ana Mejías, que assegura que precisament per això “avui és un dia molt important per anar a votar”.

No obstant, altres votants han volgut deixar palès que, per ells, aquestes són només unes eleccions autonòmiques més: “És un dia d’eleccions com qualsevol altre per mi, es vota el president de la Generalitat i prou. He votat els qui van en contra de la independència però perquè els prefereixo també per les seves propostes independentment d’això”, assegurava el Francisco Javier, que s’acostava a votar a primera hora del matí. El mateix pensa en Francesc, que s’ha acostat al col·legi amb els seus fills poc abans de la una del migdia: “sempre és important votar. Jo no considero aquestes eleccions plebiscitàries, només autonòmiques”, ha declarat al Fet a Sant Feliu.

L'escola Gaudí, avui col•legi electoral
L’escola Gaudí, avui col•legi electoral

A les 6 de la tarda, quan les dades oficials situaven en un 63,93% la participació a Sant Feliu, 6 punts per sobre de les registrades el 2012, a les meses electorals es respirava tranquil•litat: “en general, la gent està molt compromesa. Que hi hagi tanta participació diu molt”, assegura la Dikra, presidenta d’una de les 7.968 meses electorals constituïdes en el dia d’avui a Catalunya.

Article publicat a Fet a Sant Feliu el 27 de Setembre de 2015. Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/72097/molta-participacio-i-tranquillitat-absoluta-a-lescola-gaudi

Categories: CatalàTags: , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s