“Cal un canvi de model econòmic i social per reforçar la confiança en la Unió Europea”

Esther Niubó va contextualitzar ahir les eleccions europees del proper maig i la importància de votar-hi

Es tracta de la darrera conferència de l’any del cicle que ha organitzat el PSC Sant Feliu.

Esther Niubó, secretària de Política Europea Comissió Executiva del PSC, va ser la convidada en la darrera conferència del cicle de xerrades que el PSC de Sant Feliu de Llobregat ha organitzat enguany. Les eleccions europees que es celebraran el proper 26 de maig han estat el tema central de la conferència d’aquest dijous 11 de desembre.

La força d’Europa

La presentació de l’acte va córrer a càrrec de la portaveu del Grup Municipal Socialista a Sant Feliu Lourdes Borrell, que va voler destacar que “tots teniu el poder a les urnes, i podem arribar a canviar les coses i aconseguir les polítiques que necessitem a Europa”. Precisament a aquest canvi es va referir Niubó en declaracions als mitjans presents a l’acte prèvies a la conferència: “Cal un canvi polític, un canvi de model econòmic i social per reforçar la confiança en la Unió Europea”, va destacar.

Ja durant la conferència, Esther Niubó va definir com a “molt important en la nostra vida quotidiana” el que es decideix en el sí de la Unió Europea: “Quan hi vam entrar, ens semblava molt llunyà i ara ja veiem que, per exemple amb el rescat de Xipre, estàvemtots pensant com ens podia afectar”. Aquesta seria una de les tres crisis que Niubó considera que pateix Europa, actualment accentuada per “la sensació que la gent que hi ha allà, no l’hem escollida nosaltres, com la Troica”. D’altra banda, la Secretària de Política Europea del PSC va posar de manifest dues altres crisis que es pateixen en l’àmbit europeu: l’econòmica –“que està portant un auge dels partits d’extrema dreta, dels populismes”– i la de desconfiança dels ciutadans envers la política i els polítics.

Consulta i model social

Finalment, Esther Niubó es va referir a la relació entre Catalunya i Espanya i les conseqüències que podria tenir la consulta a Europa: “Encara tenim un model social pel qual hem de lluitar. Davant d’això, hi ha partits com CiU o ERC que diuen que això no és important i que cal que les eleccions siguin un assaig a la consulta”.

L’acte es va tancar amb un col•loqui-debat amb els assistents, entre els quals es van tractar temes tan diversos com el desconeixement que els ciutadans tenen dels polítics a nivell europeu, la desafecció política -com demostra l’abstenció de més d’un 50% en les darreres eleccions europees- o la importància d’algunes polítiques europees, com les Beques Erasmus.

Article publicat a Fet a Sant Feliu el 12 de Desembre de 2013. Article orginal: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/33286/cal-un-canvi-de-model-economic-i-social-per-reforcar-la-confianca-en-la-unio-europea

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s