Constituït el nou Consell d’Infants a Sant Feliu

En l’acte, s’han acomiadat els membres que hi portaven dos anys i s’ha donat la benvinguda als nous consellers

L’alcalde els va fer un encàrrec per al proper any: decidir què es pot fer amb l’estany del Parc del Llobregat

 

En el dia de la infància d’aquest 2013 es constituïa a Sant Feliu el nou consell d’infants. A la Sala Ibèria es reunien famílies, dinamitzadores, moderadors, autoritats i, el més important, els nens i nenes membres del Consell d’Infants, per donar inici a un nou any de feina, acomiadar als membres de primer d’ESO i donar la benvinguda als nous consellers i conselleres.

Al llarg de l’acte, es va posar de manifest tota la feina que s’ha fet des del Consell d’Infants de Sant Feliu en el darrer any, que va des d’entrevistes amb l’alcalde per millorar la ciutat fins a la benvinguda als Reis Mags, passant per trobades amb els altres consells d’infants o una Carta a l’Agressor en el dia contra la violència de les dones, entre d’altres. Els objectius d’aquest consell que es van destacar es troben l’obtenció d’informació i les activitats de difusió necessàries per a que es conegui més el consell i les tasques que du a terme. En aquesta difusió pren especial importància el blog que els nens i nenes del consell realitzen.

Sant Feliu va ser una de les primeres ciutats en comptar amb el seu propi consell. Ja l’any 97′, la primera generació d’aquests nens i nenes van començar a prendre decisions i a defensar el que ells creien que era el millor per la ciutat. Així ho explicava la Primera Tinent d’Alcalde, Rosa Maria Martí:“trobàvem a faltar l’opinió dels nens i nenes, que és molt valuosa i no es tenia en compte”, assegura.

De la mateixa manera valora el Consell d’Infants l’alcalde Jordi San José, que va voler destacar que “fins i tot hi ha una plaça al barri Falguera que es diu Plaça del Consell d’Infants, que mostra la voluntat d’escoltar a tots els nois i les noies de les escoles de Sant Feliu”. I és que l’alcalde valora especialment que el consell permeti als seus membres“aprendre a representar. Ajudeu a millorar Sant Feliu i ajudeu a millorar la democràcia”, va concloure l’alcalde.

Per tal de treure màxim rendiment tota aquesta feina que el consell fa, enguany hi haurà un canvi metodològic, que la regidora d’Educació i Infància, Mireia Aldana va explicar: “Des d’enguany, es comptarà només amb un conseller o consellera per centre,independentment de les línies que es tinguin a l’escola. Perquè la motivació també depèn de quanta gent hi ha”.

Després d’acomiadar els membres de primer d’ESO que abandonen el consell, que s’enduen de recordatori una fotografia i una rosa, i de donar la benvinguda als nouvinguts de cinquè de Primària, l’alcalde va fer un nou encàrrec als membres del consell de cara al proper any. Es tracta de“millorar un espai desaprofitat, l’estany que hi ha al Parc del Llobregat i que està pendent de veure què s’hi fa”. Així, el nou Consell d’Infants es reunirà ja el proper 13 de desembre amb l’alcalde i les persones del departament d’urbanisme amb qui hauran de treballar.

Amb aquesta nova tasca es seguirà reunint un cop al mes el nou Consell d’Infants de Sant Feliu.

Article publicat a Fet a Sant Feliu el 21 de Novembre de 2013. Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/31266/constituit-el-nou-consell-dinfants-a-sant-feliu

Categories: CatalàTags: , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s