Presentades les parelles de voluntariat lingüístic a Sant Feliu

Els voluntaris i aprenents s’han compromès a trobar-se deu vegades per practicar el català

Enguany, a més, es celebra la primera dècada de Voluntariat Lingüístic

 

La Torre del Roser estava ja preparada amb el nom dels voluntaris i els aprenents en totes les cadires, organitzades amb les parelles lingüístiques formades per als propers mesos. L’acte de presentació, organitzat peL Voluntariat per la Llengua, juntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, ha donat consells i recomanacions per a les parelles voluntari-aprenent. A més, ha tingut especial importància el fet que enguany el voluntariat per la llengua compleix una dècada.

Així doncs, la Primera Tinenta de l’Alcaldia i regidora de Serveis Socials, Rosa Maria Martí, present a l’acte, ha volgut destacar el fet que “fa deu anys, la nostra llengua no era tan qüestionada ni atacada com ara” i és per això que ha agraït“a totes aquelles persones que es decideixen a aprendre el català”.

En aquesta ocasió, només es presentaven 29 noves parelles, però en la dècada de vida de Voluntariat Lingüístic n’han passat, només a Sant Feliu, unes 600, a més d’entitats i d’uns 75 establiments col•laboradors a la ciutat.

Les parelles s’han compromès a fer 10 trobades d’aproximadament una hora cadascuna un cop a la setmana, on la conversa distesa ha de ser la que prengui més importància: “Les trobades són una oportunitat per conversar, no es tracta de fer classes particulars”. Es tracta, en definitiva, de facilitar als aprenents la pràctica de la llengua en la vida quotidiana, “i que es sentin més identificats amb el català”.

A més de les parelles lingüístiques, en les properes setmanes s’organitzaran també altres activitats, com Mou-te en Catalàque, amb la mateixa lògica, el que crea són parelles que s’ajuntin per tal de fer esport.
Finalment, també tindran lloc altres activitats conjuntes, com una ruta històrica per Sant Feliu, un club de lectura fàcil (divendres 29 de novembre) o la celebració dels 10 anys del voluntariat a Barcelona.

Galeria d’imatges aquí

Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/30646/presentades-les-parelles-de-voluntariat-linguistic-a-sant-feliu