Presentades les parelles de voluntariat lingüístic a Sant Feliu

Els voluntaris i aprenents s’han compromès a trobar-se deu vegades per practicar el català

Enguany, a més, es celebra la primera dècada de Voluntariat Lingüístic

 

La Torre del Roser estava ja preparada amb el nom dels voluntaris i els aprenents en totes les cadires, organitzades amb les parelles lingüístiques formades per als propers mesos. L’acte de presentació, organitzat peL Voluntariat per la Llengua, juntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, ha donat consells i recomanacions per a les parelles voluntari-aprenent. A més, ha tingut especial importància el fet que enguany el voluntariat per la llengua compleix una dècada.

Així doncs, la Primera Tinenta de l’Alcaldia i regidora de Serveis Socials, Rosa Maria Martí, present a l’acte, ha volgut destacar el fet que “fa deu anys, la nostra llengua no era tan qüestionada ni atacada com ara” i és per això que ha agraït“a totes aquelles persones que es decideixen a aprendre el català”.

En aquesta ocasió, només es presentaven 29 noves parelles, però en la dècada de vida de Voluntariat Lingüístic n’han passat, només a Sant Feliu, unes 600, a més d’entitats i d’uns 75 establiments col•laboradors a la ciutat.

Les parelles s’han compromès a fer 10 trobades d’aproximadament una hora cadascuna un cop a la setmana, on la conversa distesa ha de ser la que prengui més importància: “Les trobades són una oportunitat per conversar, no es tracta de fer classes particulars”. Es tracta, en definitiva, de facilitar als aprenents la pràctica de la llengua en la vida quotidiana, “i que es sentin més identificats amb el català”.

A més de les parelles lingüístiques, en les properes setmanes s’organitzaran també altres activitats, com Mou-te en Catalàque, amb la mateixa lògica, el que crea són parelles que s’ajuntin per tal de fer esport.
Finalment, també tindran lloc altres activitats conjuntes, com una ruta històrica per Sant Feliu, un club de lectura fàcil (divendres 29 de novembre) o la celebració dels 10 anys del voluntariat a Barcelona.

Galeria d’imatges aquí

Article publicat a Fet a Sant Feliu el 16 de Novembre de 2013. Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/30646/presentades-les-parelles-de-voluntariat-linguistic-a-sant-feliu

Categories: CatalàTags: , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s