El Restaurant Pedagògic, una escola diferent

Els joves que cursen aquest grau mig a l’Institut Martí Dot passen el segon any treballant en el restaurant

Frank Boronat i Eugeni Segura, docents del restaurant, ens expliquen què s’hi cou

 

Amagat a un racó dels jardins del Palau Falguera, es troba el Restaurant Pedagògic Falguera de l’Institut Martí Dot. En ell, uns 14 joves aprenen a ser bons cuiners, mentre que els 12 restants s’encarreguen de la sala. Es tracta d’estudiants que es troben en el seu segon any de cicle mitjà. El primer curs, el van dur a terme a les instal·lacions de l’institut.

Frank Boronat, docent encarregat de la cuina, explica el funcionament del restaurant: “els alumnes han de fer un currículum que marca la Generalitat i, a partir d’aquest, nosaltres fem els menús”. Menús que després cal servir als clients. I, com no podia ser d’una altra manera en tractar-se d’una escola, a vegades han sorgit problemes. Eugeni Segura, docent encarregat dels alumnes de sala, recorda algunes anècdotes: “Algun any, al primer curs, ha caigut una safata plena de copes de cava per sobre d’algun client. Després ens fem càrrec de la tintoreria i ja està”.

I és que els clients que s’acosten al Restaurant Pedagògic Falguera són els primers que saben “que vénen a ajudar-nos a fer una classe. És a dir, que no estan en un restaurant, sinó en una aula, i sense ells nosaltres no podríem completar la classe”, destaca l’Eugeni.

Però, què és el que fa que un d’aquests nois i noies sigui un bon cuiner o un bon encarregat de sala? “El bon cuiner, com el bon encarregat de sala, és aquell que sap treballar sense destorbar els altres, explica el Frank Boronat. Perquè la cuina ha canviat molt en els darrers anys, des de l’auge de cuiners d’alt nivell com Ferran Adrià, fins a la proliferació darrerament de programes televisius amb la cuina i els restaurants com a protagonistes. Segons Boronat, va ser la nouvelle cuisine la que ja fa una dècada va posar de moda aquesta professió: “Quan vaig començar a l’hosteleria, el cuiner era una persona que tenia una vida nocturna molt activa, una persona fumadora, amb vicis. Aquí fumen 3 de 15, són nanos endreçats, amb molta cura per la seva higiene personal, educats”.

Ja s’ha pogut veure el Restaurant Pedagògic Falguera participant en diverses activitats organitzades per la ciutat, com la Cuina de les Roses, on enguany van presentar un còctel fet amb aquesta flor: “estem força integrats i, a més, intentem posar el nostre granet de sorra a l’economia local, comprem productes de l’hort de Sant Feliu”, asseguren orgullosos de la seva presència a la ciutat.

Article publicat a Fet a Sant Feliu el 4 de Juny de 2013. Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/22447/el-restaurant-pedagogic-una-escola-diferent

Categories: CatalàTags: , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s