La Riera de La Salut ja ha estat inaugurada

Coincidint amb l’inici de les festes del barri, s’ha dut a terme l’obertura oficial del passeig

Una exposició amb fotografies històriques de La Riera encapçala el passeig

 

Sis anys després que es comencessin les primeres obres a La Riera de La Salut, aquesta ha estat inaugurada. En ella, els veïns han pogut passejar pel passeig, on també han pogut visitar una exposició sobre l’evolució de la Riera des dels primers anys dels barris de La Salut i Can Calders.

En els parlament de la inauguració, Óliver Méndez, tècnic encarregat de la llei de barris, ha assegurat que “la Riera ha actuat com una barrera tant física com psicològica. Inaugurem un espai de trobada”. En aquest sentit ha parlat la primera tinent d’alcalde, Rosa Maria Martí, que ha definit el dia d’avui com “històric”. “No cal dir l’enorme satisfacció que em produeix aquesta inauguració”, ha afirmat la regidora de Serveis Socials. Martí ha destacat que “aquest era un espai caracteritzat per la marginalitat i la manca de cohesió, amb barreres arquitectòniques. La Riera és la metàfora física de la cohesió social. S’ha convertit en un eix cívic que es veurà completat per nous equipaments”.

També ha estat present en l’acte el Secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala i Roca, que ha parlat de la cohesió social com “una de les grandeses de la llei de barris, que aconsegueix unir identitats mitjançant l’urbanisme”. A més, Sala i Roca ha volgut destacar que, per la situació econòmica en la que es troba el país, “en el futur haurem de mirar molt més ciutat endins que ciutat enfora, haurem de mirar més en la ciutat construïda que en la que alguns pensaran que s’ha de construir”. La clau, segons el Secretari d’Habitatge, és “rehabilitar, renovar, regenerar”.

Finalment, ha estat el torn de l’alcalde, Jordi San José, que s’ha dirigit als habitants que porten més temps als barris de La Salut i Can Calders. Ha fet un recorregut històric del que ha passat a la Riera en els darrers cinquanta anys. Menció especial de l’alcalde per a Pasqual Maragall, “un dels pares de la llei de barris”. Tot i així, San José té clar que, tot i el positiu del moment, no es pot deixar la Riera de banda: “no pot ser que aquest espai no tingui unes condicions satisfactòries d’aquí poc temps”.

D’aquesta manera, amb la inauguració d’unes obres que han durant anys, i amb la idea d’aconseguir una millor cohesió social entre els barris de La Salut i Can Calders, s’ha donat entrada a les festes d’enguany del barri.

-Mira la galeria d’imatges (I)
-Mira la galería d’imatges (II)

Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/22345/la-riera-de-la-salut-ja-ha-estat-inaugurada