“No vull avançar res del llibre, és la millor promoció que li puc fer”

Marc Pérez Pino, de 23 anys, ha presentat el seu primer llibre, “Instantáneo”

Segons el jove escriptor, la clau per a que els projectes funcionin es troba a Internet.

 

Un home que es desperta en l’escenari d’un accident de tren i fuig. Així comença “Instantáneo”, el llibre presentat aquest diumenge 26 de maig a la Terrassa de Sant Feliu. El seu autor és Marc Pérez Pino, un jove santfeliuenc de 23 anys al qual un dia, quan viatjava en tren, se li va ocórrer la història: “vaig tenir aquesta idea però no vaig arribar a escriure-la. Vaig anar estructurant-la per donar-li color”.

Van passar mesos fins que no es va atrevir a escriure-la, però la universitat i la resta de projectes que tenia en aquell moment no li permetien centrar-se al 100% en l’escriptura: “Pensava que era una idea que canviaria el món i vaig estar una setmana sense parar d’escriure. Però em vaig adonar que un llibre és una cosa molt més complexa i quan em va faltar frescor d’idees o subtrames vaig parar”. Va acabar la carrera, va obrir un blog, va començar a treballar i va decidir marxar a Suïssa. “Allà hi tenia  família. És en aquell moment, quan et trobes sol, quan pots escriure”.

Assegura que “és un llibre per a que puguin gaudir tant els que no han llegit massa com els que han llegit molt. El que vull és animar la gent que no acostuma a dedicar temps a la lectura a llegir”.

Pel que fa a la situació actual i a les dificultats que han d’afrontar joves com ell, destaca que “els joves tenim molt difícil treure un llibre. Per una editorial coneguda, com a mínim, has d’esperar molt de temps. Ara tothom està esperant aquest somni americà d’escriure un llibre i veure si sona la flauta”. Per això, ell va decidir fer-ho a la seva manera i el va publicar mitjançant Círculo Rojo, editorial en la qual l’escriptor fa front a les despeses de la publicació, però que li ha permès a hores d’ara, tenir el seu llibre entre les mans.  Precisament, creu que “la clau està a Internet”, on es pot adquirir el seu llibre “i en dos setmanes sortirà per aebook“, de manera més econòmica.

Per al Marc, “que el llibre funcioni és aconseguir que a la gent que el llegeixi, li agradi. L’èxit és que comparteixin amb mi la història”. És per això que ja està pensant en un altre llibre, que resolgui algunes incògnites d”‘Instantáneo”.

Web del Marc Pérez: www.topegama.com
Web on adquirir el llibre: www.libreriacirculorojo.com

Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/21714/no-vull-avancar-res-del-llibre-crec-que-es-la-millor-promocio-que-li-puc-fer