S’inaugura l’exposició “Joana Raspall, una escriptora centenària”

Es tracta d’una activitat commemorativa de l’any Joana Raspall

La mostra està feta amb materials reciclables i conté un espai per a infants

 

La mostra Joana Raspall, una escriptora centenària, creada per l’Ajuntament de Sant Feliu amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc durant les Festes de Primavera i fins el diumenge 2 de juny a les sales d’exposicions i la capella del Palau Falguera . Es tracta d’una exposició que repassa la trajectòria de la poetessa mitjançant fotografies personals i de l’època, així com de textos elaborats per l’escriptor Miquel Desclot, poeta, escriptor i especialista en l’obra de Joana Raspall.

La mostra, feta amb materials totalment reciclables, es fa ressò de la passió de l’escriptora per la literatura i l’escriptura des de ben petita, així com de la seva formació i vinculació amb altres escriptors, poetes, filòlegs o historiadors, com Carles Riba, Jordi Rubió o Ferran Soldevila. L’activisme cultural i la defensa del català que Joana Raspall va dur a terme durant la postguerra són altres aspectes destacats en la mostra.

Entre els documents d’interès que es recullen destaca un article publicat per Joana Raspall a la revista Claror, de la qual era col·laboradora habitual, l’any 1933, on manifestava la necessitat d’una biblioteca a Sant Feliu de Llobregat. La mostra també reprodueix una fotografia de l’autora publicada l’any 1929 a l’Eco del Llobregat i una de les cartes que Carles Riba va enviar a Joana Raspall l’any 1954. Un altre dels materials que s’hi exposaran és una fitxa de la preparació del Diccionari de locucions i frases fetes escrita a mà perJoana Raspall.

L’exposició també inclou un espai per als infants, on es faran tallers per a les visites escolars. En aquests racons, decorats amb il·lustracions creades a partir de les seves poesies, els més petits podran descobrir alguns dels textos de la poetessa i interpretar el seu significat en una gran pissarra.

Horaris de l’exposició:

  • Festes de Primavera (dies 10, 11 i 12 de maig), de 10 a 21 h.
  • Resta de dies: de dimarts a dissabte, de 18 a 20 h; diumenges i festius, d’11 a 14 h.

Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/21256/sinaugura-lexposicio-joana-raspall-una-escriptora-centenaria