La immersió lingüística debatuda al Ple de l’Ajuntament

En la reunió del consistori d’aquest mes d’abril, es va presentar la moció per la defensa de l’actual model d’ensenyament

El PP va votar-hi en contra i Ciutadans va demanar la seva participació al ple

 

La moció presentada pels grups municipals ICV-EUIA-ISF, PSC i CiU per tal de defensar l’actual model d’immersió lingüística a les escoles, a partir de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, va ser aprovada tot i els vots en contra del Partit Popular.

Mireia Aldana, regidora pel grup ICV-EUIA-ISF, va definir el model d’ensenyament actual com un “model d’èxit” i va voler remarcar que “el català és minoritari” com a raó per defensar la immersió lingüística. “El que és pitjor és la possibilitat que s’obre d’esquerdar la convivència a l’escola. L’actual model afavoreix la igualtat d’oportunitats”, va destacar Aldana.

Per la seva banda, Sergi Jiménez, del Partit Popular, va destacar que “no estem aquí per qüestionar sentències del tribunal” i va assegurar que “si van a un poble de la Catalunya interior, hi ha nens que tenen problemes amb el català”, afirmació a la qual, Jaume Mañosas, regidor per CiU, va contestar que “el català i el castellà estan plenament garantits en aquest model”. Mañosas ha destacat la nova situació, en què si un alumne ho demana les classes es faran en castellà, com “un nou atac a la llengua catalana, que ja es veu a València i a les Illes Balears. Quan no es pot fer amb la política, es fa amb la instrumentalització de la justícia”.

Des de l’altre grup que va presentar la moció, el PSC, Lourdes Borrell va assegurar que “s’estan creant problemes on no n’hi ha. Estadísticament, la gent surt preparada en les dues llengües i en una tercera. Portem molts anys cohesionant”.

D’altra banda, Ciutadans va demanar participar al Ple tot i no tenir representació al Consistori. El grup va defensar el model d’ensenyament trilingüe i “considerem important el fet que el 56% de ciutadans de Catalunya tinguin el castellà com a llengua materna”.

Finalment, l’alcalde Jordi San José es va definir com a “no independentista”, i va afirmar que  “Espanya és un país que  té quatre llengües i cada llengua en el seu territori ha de ser vehicle de l’ensenyament”.

Amb els vots a favor dels grups que havien presentat la moció i en contra els del Partit Popular, la moció en defensa de l’actual model d’ensenyament va ser finalment aprovada.

Article publicat a Fet a Sant Feliu el 27 d’Abril de 2013. Article original: https://www.fetasantfeliu.cat/noticia/20664/la-immersio-linguistica-debatuda-al-ple-de-lajuntament

Categories: Català

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s