L’Obra Social La Caixa presenta l’exposició Herois Ocults a la Sala Ibèria

Es tracta d’una exhibició sobre els petits invents que han canviat la nostra manera de viure i actuar

Entre els elements exposats, hi ha el bolígraf, el llumí o la llauna de conserva

 

L’Obra Social de La Caixa va presentar aquest dilluns 22 d’abril l’exposició Herois Ocults a la Sala Ibèria. Els herois ocults són aquells elements, o objectes que, tot i que s’han fabricat milions de vegades, han esdevingut indispensables en el nostre dia a dia. A l’exposició, es pot observar una mostra de 27 objectes del 44 originals exposats al Vitra Design Museum. A la inauguració hi van assistir diverses personalitats de La Caixa, així com una àmplia representació del consistori de la ciutat.

El regidor de Cultura de l’ajuntament, Manel Martínez, va voler donar un agraïment especial a l’Obra Social La Caixa, “que mai falla a la seva cita amb Sant Feliu”, cita que s’intenta fer coincidir, normalment, amb dates assenyalades, com aquest Sant Jordi d’enguany.

Al seu torn, l’alcalde Jordi San José va voler destacar el seu gust personal per aquest tipus d’exposicions: “En el meu temps lliure, quan no sóc alcalde, sóc professor de ciència i una exposició com aquesta m’interessa sobre manera”. A banda d’això, l’alcalde va tenir una menció especial per als treballadors de La Caixa presents en l’acte: “A mi em consta que la gent que treballeu a les caixes sou tan persones i tan humans com tots nosaltres i se us trenca el cor quan veieu algú quedant-se sense casa. Moltes gràcies també per tot això. Us ho agraïm perquè ho hem comprovat”, va concloure.

Finalment, l’assessor de l’exposició Guillem Ferran va fer una ruta als assistents per tota la mostra, en què es va poder conèixer l’origen d’alguns herois ocults, com el canti, el mosquetó, la bossa de te o la nota adhesiva. L’exposició estarà oberta fins el proper 21 de maig, i s’hi poden realitzar visites guiades durant els caps de setmana.