La Fundació del RCD Espanyol visita Sant Feliu

L’Escola que el club té a la capital del Baix Llobregat va comptar amb la presència de membres del club i de la fundació i representants de la penya de la ciutat

Els nens d’entre 4 i 9 anys que participen a l’escola de futbol del RCD Espanyol que el club té a Sant Feliu de Llobregat can rebre la visita ahir d’alguns membres del club i la fundació durant l’entrenament, que van obsequiar els jugadors amb diversos regals. Entre aquestes visites, es troben el Director General de la Fundació, F. Javier Sáenz, el vicepresident Antoni Fernández Teixidó, el patró de la fundació Ramon Soley i el Conseller de l’Àrea Esportiva de l’Espanyol, resident a Sant Feliu, Iñaki Pérez de Arrilucea, a més d’una àmplia representació de la penya blanc-i-blava de la ciutat.

A més d’aquests representants, els nens també can poder veure el jugador del primer equip de l’Espanyol, Raúl Rodríguez que, després de la foto de família, va signar pòsters i samarretes per a tots els nens que ho volguessin. El central va assegurar que “gairebé gaudeixo més jo que els nens” i va definir aquestes activitats com “un luxe” per a ell, que aquest matí de Sant Jordi es trobarà signant de nou a la parada que el club té a la Rambla Catalunya de Barcelona. Quant a la XEF, ha assegurat que “el més important és el fet que sigui formatiu, no com molts equips que ho diuen però després el més important és guanyar”.

La Xarxa d’Escoles de Futbol del RCD Espanyol (XEF) agrupa nena i nenes d’entre 4 i 9 anys. L’objectiu d’aquestes escoles és, per sobre de tot, la formació dels nens, com demostra el fet que no juguin com equips federats en lligues competitives. El coordinador de la XEF Sant Feliu, Xavier Porta, va definir les tasques que es duen a terme a l’escola de la següent manera: “es tracta de treballar les habilitats motrius dels nens”. I ho fan sempre amb la pilota com a protagonista: “Qualsevol joc que es pugui imaginar, per exemple, el pilla-pilla, el fem amb la pilota”. Per entrenar, segueixen el model de les categories inferiors de l’Espanyol, fet que possibilita que el club es fixi en els jugadors de l’escola i, fins i tot, algun d’ells pugui fer el salt a les categories inferiors de l’Espanyol. De moment, dos tècnics i un jugador de la XEF ja han anat a parar a Sant Adrià.

Després de la visita als entrenaments, la comitiva es va desplaçar a l’Ajuntament, on es va obsequiar l’alcalde, el regidor d’esports i els representants de la penya blanc-i-blava amb diversos regals per part de la fundació.