La Fundació del RCD Espanyol visita l’Escola de Sant Feliu

Els nens que juguen a la XEF han rebut regals i la visita del jugador del primer equip Raúl Rodríguez

La Penya Blanc-i-Blava de la ciutat ha estat present en tot l’acte

 

Aquest dilluns 22 d’abril, els nens que formen part de la XEF –Xarxa d’Escoles de Futbol- del RCD Espanyol a Sant Feliu han rebut una visita molt especial. Membres de la fundació del club han estat presents en els entrenaments de la tarda i han pogut veure de primera mà com treballen els més petits. Entre les persones que s’han acostat a l’estadi, s’hi trobaven el Director General de la Fundació, F. Javier Sáenz, el vicepresident Antoni Fernández Teixidó, el patró de la fundació Ramon Soley i el Conseller de l’Àrea Esportiva de l’Espanyol, que és a més resident a Sant Feliu, Iñaki Pérez de Arrilucea, a més d’una àmplia representació de la penya blanc-i-blava de la ciutat.

Per sorprendre els nens, la visita ha comptat amb la presència del jugador del primer equip de l’Espanyol Raúl Rodríguez, que ha signat pòsters i samarretes a tots els nens que ho han volgut. En declaracions a Fet a Sant Feliu, el central ha assegurat que “gairebé gaudeixo més jo que els nens” en visites com aquesta i que per ell “és un luxe, sempre demano fer activitats com aquesta, és molt xulo”. Pel que fa a la XEF, ha assegurat que “el més important és el fet que sigui futbol formatiu, no com molts equips que ho diuen però després el més important és guanyar”.

L’escola agrupa nens i nenes d’entre 4 i 9 anys que, lluny de la competitivitat que sovint es veu en els equips de futbol, treballen amb l’únic objectiu de formar-se. En paraules de Xavier Porta, coordinador de la XEF Sant Feliu, “es tracta de treballar les habilitats motrius dels nens”. I ho fan sempre amb la pilota com a protagonista: “Qualsevol joc que es pugui imaginar, per exemple, el tocar i parar, el fem amb pilota”. Per entrenar, segueixen el model amb què treballen les categories inferiors de l’Espanyol, i és que el club ja s’ha endut dos entrenadors i un jugador que formaven part de la XEF Sant Feliu.

Després de la visita als entrenaments, la comitiva s’ha desplaçat a l’Ajuntament, on s’han dut a terme els parlaments i on no han faltat les bromes. Manel Carrión, regidor d’Esports, ha assegurat entre rialles que “la tasca que esteu fent tècnicament, i podria no dir-ho perquè sóc una mica culé, és un orgull a nivell de Sant Feliu”, frase a la que Antoni Fernández Teixidó, vicepresident de la fundació, ha contestat amb ironia: “vosaltres coneixeu algun perico que sigui “una mica” perico?”. El vicepresident també ha destacat el fet que coincideixin els colors dels clubs esportius de la ciutat amb els de l’espanyol.

La Penya blanc-i-blava, per la seva banda, ha destacat el seu“desig que aquesta realitat anomenada XEF tingui continuïtat durant molts anys”, frase que ha trobat resposta en les paraules de Fernández Teixidó: “Crec que amb aquesta conjunció d’Ajuntament, fundació, club i professionals el futur està assegurat. Creixerem”. Amb aquest creixement ha estat d’acord l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, reconegut seguidor perico, que ha destacat el fet que “des del 2007 -any en què va néixer la XEF Sant Feliu- hem canviat, l’alcalde, hem canviat el govern, però no el club”, en referència al fet que l’anterior alcalde també era seguidor de l’Espanyol.

Article publicat a Fet a Sant Feliu el 23 d’Abril de 2013. Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/20230/la-fundacio-del-rcd-espanyol-visita-lescola-de-sant-feliu

Categories: CatalàTags: , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s