Ismael Garcia participarà amb una bicicleta adaptada a la cursa Titan Desert al Marroc

Amb un 80% de discapacitat, l’atleta santfeliuenc correrà a la darrera etapa de la cursa

Els diners que recapti aniran a la investigació sobre la malaltia de Dent

 

L’Ismael Garcia Fernández és un santfeliuenc de 37 anys. Tot i tenir una discapacitat del 80% causada per una paràlisi cerebral, això no l’impedirà córrer la darrera etapa de la cursa Titan Desert, que tindrà lloc entre el 28 d’abril i el 3 de maig al Marroc.

Segons l’Isma, es tracta d'”un repte personal rodar pel desert amb les condicions que això suposa“, però destaca per sobre de tot, les sensacions que la cursa li proporciona “en respecte, harmonia i contacte directe amb l’entorn. M’apassiona viatjar en bici”. I és que fa un any va descobrir l’existència de la bicicleta adaptada de la mà de Àreadaptada, que li va permetre “tornar a gaudir de la bici com havia fet de nen”. Després d’una ruta bordejant el Danubi l’estiu passat, fa dos mesos li van proposar córrer l’última etapa de la Titan. La idea el va “entusiasmar”.

L’Isma té molt clars els objectius de participar a la cursa: “Fer visible que les persones amb paràlisi cerebral som abans que res persones amb més capacitats de les que a vegades fins i tot el propi col·lectiu ens pensem; i convidar la societat a sortir de la zona de confort per créixer”. L’Isma proposa substituir la paraula “impossible” per “repte”. I posar-nos a imaginar “solucions”.

A més, la participació d’aquest santfeliuenc a la Titan Desert comptarà també amb un component solidari. Quan l’Isma va conèixer la història del Nacho, un nen de dos anys que pateix la malaltia de Dent, i de la seva mare, que té un 40% de discapacitat, va decidir que els dedicaria la cursa a ells. Tot el que guanyi l’Isma a través de la cursa i dels donatius que es poden fer al seu web –http://www.migranodearena.org/ismaelgarcia1-anirà a la investigació sobre la malaltia de Dent.

Però la ment de l’Ismael no s’atura i no es limita als reptes esportius. El projecte El Racó de l’Ismael li permet posar en marxa “la meva altra passió: escriure i, especialment, escriure contes”. Ens explica com vol posar aquesta passió al servei de la societat. Com? Fent contes personalitzats “d’acord amb les demandes del client”.

En definitiva, la ment i el cos de l’Isma segueixen treballant en projectes que li permeten ajudar la societat de la mà de les seves passions: el ciclisme i l’escriptura.

-Segueix l’activitat de l’Ismael Garcia en aquesta pàgina de Facebook

Article publicat a Fet a Sant Feliu el 21 d’Abril de 2013. Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/20159/el-repte-de-lisma

Categories: CatalàTags: , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s