Tret de sortida a les jornales gastronòmiques Cuina de les Roses

Aquest cap de setmana, 14 establiments de Sant Feliu faran demostracions sobre plats cuinats amb la flor de la ciutat

Els restaurants, bars i pastisseries oferiran aquestes creacions durant les Festes de Primavera

 

La inauguració de la segona edició de les jornades Cuina de les Roses, organitzada per Amics de les Roses amb el suport de l’Ajuntament, ja ha mostrat les ganes dels santfeliuencs per veure les noves creacions dels 14 establiments participants. Tots els plats comptaran amb un ingredient especial, la rosa, símbol de Sant Feliu.

Pilar López, presidenta de l’associació Amics de les Roses, ha volgut fer un agraïment especial a l’IES Martí Dot, les instal•lacions i equipaments del qual seran el centre d’aquestes jornades. També menció especial s’ha endut el motiu pel qual es repeteixen les jornades: “l’èxit aconseguit l’any passat. Va ser una sorpresa per nosaltres veure les sales plenes”. En aquest sentit, Jaume Garcia, vicepresident de l’associació, en declaracions a Fet a Sant Feliu, s’ha mostrat molt satisfet per aquest èxit i ha destacat la possibilitat que les instal•lacions es quedin petites.

El nivell de participació ja s’ha vist incrementat en els establiments participants, ja que tots els de l’any passat excepte un, que va tancar, han repetit, i se n’han sumat de nous. D’altra banda, també el concurs de pastissos ha vist els seus concursants incrementats de 4 a 11, amb la presència enguany de participants de Molins de Rei, L’Hospitalet i Sant Cugat.

Segons Manel Martínez, regidor de Cultura de l’Ajuntament, ha destacat la fortuna de Sant Feliu per tenir un símbol com la rosa i el fet que “és un tresor tenir un teixit participatiu com el que tenim a Sant Feliu”. Finalment, s’ha volgut fer ressò del fet que “hem obert una nova faceta en la cuina del nostre país”.

La inauguració ha conclòs amb la demostració per part dels alumnes del restaurant pedagògic de l’IES Martí Dot, que han preparat un còctel amb Campari, i la posterior degustació al Saló dels Àustries del Palau Falguera. Durant tot el cap de setmana es succeiran les demostracions dels diversos establiments, amb el protagonisme de la rosa per damunt de tots els ingredients.

Més informació: http://lacuinadelesroses.cat/

-Mira la galeria d’imatges

Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/20152/tret-de-sortida-a-les-jornades-gastronomiques-cuina-de-les-roses