L’estelada no onejarà al balcó de l’Ajuntament

La moció presentada per CiU proposava que la bandera independentista onegés en diades i festivitats especials

Només va comptar amb els vots a favor de Convergència i Unió

 

Era la moció més polèmica del darrer ple de març. En ella, Convergència i Unió proposava que la bandera independentista de Catalunya, l’Estelada, pogués ser present al balcó de l’Ajuntament en diades i festivitats especials, com el 23 d’abril per Sant Jordi, o l’11 de setembre, en honor a la Diada de Catalunya.

Jaume Mañosas, que va presentar la moció, va assegurar que “no es tracta d’una moció en contra de ningú, sinó de respecte a les diverses identitats” i que “simbolitza la lluita de Catalunya per la seva llibertat”. Entre les raons que van impulsar la moció, també s’hi trobaven el fet que “nombroses persones” ho haguessin demanat, els més de 100 anys d’història de l’estelada i el fet que ja s’hagin penjat altres banderes no oficials en algunes jornades especials, com la de l’arc iris el dia de l’orgull gai o la bandera republicana. La moció va comptar amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana, que va demanar participar en el ple. La seva representant va assegurar que “el model autonòmic espanyol és incapaç de respondre a les nostres necessitats d’autogovern”. També van ser presents al ple membres d’ERC, en suport de la moció, i de Ciutadans, en rebuig.

Pel que fa a la resta de partits, el portaveu del Partit Popular, Sergi Jiménez, va defensar que l’estelada “només significa trencament” i va assegurar que, en el cas que la moció fos aprovada, els membres del seu partit “no entrarem a l’Ajuntament”. Per la seva banda, Lourdes Borrell, al capdavant del PSC a la ciutat, va defensar que “la senyera, que ens engloba a tots i que ens marca l’Estatut, és la que volem que onegi en aquests moments en què ens ha de representar a tots”. En la mateixa línia va parlar Manel Leiva, d’ICV-EUiA-ISF, que va deixar clar que tots els membres de la coalició havien tingut llibertat de vot, però que “tenim clara la bandera del nostre país, que és la quadribarrada”. 

Finalment, la moció només va comptar amb els vots a favor de CiU, mentre que PP, ICV-EUiA-ISF i PSC van votar en contra, a més de les dues abstencions de Manel Martínez i Mireia Aldana (ICV-EUiA-ISF). L’estelada, per tant, no onejarà al balcó de l’Ajuntament.

Article publicat a Fet a Sant Feliu el 27 de Març de 2013. Article original:  http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/19658/lestelada-no-sera-al-balco-de-lajuntament

Categories: CatalàTags: , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s