L’estelada no onejarà al balcó de l’Ajuntament

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

La moció presentada per CiU proposava que la bandera independentista onegés en diades i festivitats especials

Només va comptar amb els vots a favor de Convergència i Unió

 

Era la moció més polèmica del darrer ple de març. En ella, Convergència i Unió proposava que la bandera independentista de Catalunya, l’Estelada, pogués ser present al balcó de l’Ajuntament en diades i festivitats especials, com el 23 d’abril per Sant Jordi, o l’11 de setembre, en honor a la Diada de Catalunya.

Jaume Mañosas, que va presentar la moció, va assegurar que “no es tracta d’una moció en contra de ningú, sinó de respecte a les diverses identitats” i que “simbolitza la lluita de Catalunya per la seva llibertat”. Entre les raons que van impulsar la moció, també s’hi trobaven el fet que “nombroses persones” ho haguessin demanat, els més de 100 anys d’història de l’estelada i el fet que ja s’hagin penjat altres banderes no oficials en algunes jornades especials, com la de l’arc iris el dia de l’orgull gai o la bandera republicana. La moció va comptar amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana, que va demanar participar en el ple. La seva representant va assegurar que “el model autonòmic espanyol és incapaç de respondre a les nostres necessitats d’autogovern”. També van ser presents al ple membres d’ERC, en suport de la moció, i de Ciutadans, en rebuig.

Pel que fa a la resta de partits, el portaveu del Partit Popular, Sergi Jiménez, va defensar que l’estelada “només significa trencament” i va assegurar que, en el cas que la moció fos aprovada, els membres del seu partit “no entrarem a l’Ajuntament”. Per la seva banda, Lourdes Borrell, al capdavant del PSC a la ciutat, va defensar que “la senyera, que ens engloba a tots i que ens marca l’Estatut, és la que volem que onegi en aquests moments en què ens ha de representar a tots”. En la mateixa línia va parlar Manel Leiva, d’ICV-EUiA-ISF, que va deixar clar que tots els membres de la coalició havien tingut llibertat de vot, però que “tenim clara la bandera del nostre país, que és la quadribarrada”. 

Finalment, la moció només va comptar amb els vots a favor de CiU, mentre que PP, ICV-EUiA-ISF i PSC van votar en contra, a més de les dues abstencions de Manel Martínez i Mireia Aldana (ICV-EUiA-ISF). L’estelada, per tant, no onejarà al balcó de l’Ajuntament.

Article original:  http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/19658/lestelada-no-sera-al-balco-de-lajuntament