L’efecte Aguirre no s’atura (1-0)

L’Espanyol s’imposa al Betis gràcies a un matiner gol de Sergio García. Aquesta Victoria deixa els de Javier Aguirre amb 31 punts I més a prop de posicions europees que del descens, fet impensable poques setmanes enrere.

Espanyol I Betis s’enfrontaven a l’estadi de Cornella-el Prat, novament, en un horari complicat. 20.410 persones s’agrupaven a l’estadi: segueixen augmentant les entrades a Cornellà d’acord amb les victòries dels homes d’Aguirre.

El partit no podria haver començat millor I és que quan només s’havien jugat sis minuts del partit, Sergio García ja avançava els catalans al marcador. Després d’una molt bona centrada de Capdevila, que Stuani baixava amb el cap, el del Bon Pastor ha controlat i ha tret un xut creuat que, després de topar amb el pal, acabava al fons de la xarxa. Tres minuts abans, Stuani ja avisava amb un xut que es desviava molt a prop del travesser, com faria de nou al minut 10’, en rematar un córner, però l’esfèrica sortiria desviada.

A partir d’aquest moment, el partit perdria intensitat i el Betis s’aniria fent cada cop més amb el control del partit. Tot i així, al 22’ una centrada de Verdú cap a l’interior de l’àrea no l’ha poguda rematar Sergio García i la pilota ha marxat novament fora. Tampoc podria controlar Sergio en la següent jugada de perill dels locals, en aquest cas després d’una bona combinació amb Víctor Sánchez (28’). Entre les dues jugades ha estat el Betis, de botes de Beñat, qui ho ha intentat però el travesser i Kiko –de nou ovacionat pel públic de Cornellà-el Prat- han evitat el gol dels de Pepe Mel.

Quan l’electrònic marcava la mitja hora de joc, l’àrbitre Gil Manzano ha esdevingut protagonista en dues jugades consegüents: la primera, un possible penal sobre Sergio García i a la jugada posterior una entrada de Mattioni sobre Pavón que l’àrbitre ha decidit no xiular. Precisament en aquesta jugada, el lateral de l’Espanyol ha quedat estès a terra i ha posat l’ai al cor de l’afició blanc-i-blava. Amb l’1-0 s’arribaria al descans, no sense que abans els de Mel ho tornessin a provar, però Jorge Molina ha fallat sol davant Kiko després d’una molt bona centrada de Nono.

A la represa, tot ha seguit com a la primera. Tot i que l’Espanyol no tenia el partit totalment controlat, tampoc el Betis acabava d’acostar-se amb perill a la porteria de Kiko, malgrat el canvi ofensiu de Pepe Mel, que ha donat entrada a Juan Carlos en el lloc que ocupava Nono.

Poques oportunitats per ambdós equips en aquest segon temps. Una falta llançada per Beñat, que Kiko ha aturat amb algunes dificultats, ha estat l’aproximació més perillosa de l’equip andalús (70’). Cap dels dos equips aconseguiria canviar el marcador i els homes d’Aguirre aconsegueixen així, els tres punts i una dosi extra de confiança.

Article publicat a laJornada.cat el 17 de Febrer de 2013.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s