Perseguint un somni

Ser futbolista. Aquesta és la resposta que rebríem de molts joves si els preguntéssim pels seus somnis. Un dels esports que més importància té en el nostre país centra les aspiracions d’una part considerable de la població infantil i juvenil. Quants, però, acabaran complint els seus desitjos o, com a mínim, faran quelcom per intentar que aquests siguin realitat?

Pablo Lajeunesse, 17 anys, és d’un jove estudiant de Batxillerat. Entrena tres vegades a la setmana com a jugador i un dia tambe fa d’entrenador. L’estiu de 2011, a punt de començar el curs, un amic li va fer una proposta: existia la possibilitat d’anar a estudiar una carrera als Estats Units. A l’altre canto el bassal, jugar a futbol li donaria la possibilitat d’obtenir una beca universitària i, així, cursar estudis universitaris.

L’objectiu el té clar: “jo el que vull és arribar a ser professional”. Per als seus pares, però, els estudis són el més important: “El fet de jugar a futbol és el que em farà estudiar allà. A més, aquí discutíem constantment perquè jo no sabia què fer, no em motivava res; aquesta opció em va encoratjar més i els meus pares van veure que, finalment, m’interessava per alguna cosa”, assegura el Pablo. En ell, els nervis per marxar a l’estranger sol, a la recerca de noves experiències, es fan pal·lesos quan en parla.

Hores d’ara, ja ha fet la Selectivitat americana -un examen anomenat SAT-. I l’ha feta dues vegades: en la primera va aprovar, però el seu agent, aquell que mostrarà a les universitats americanes vídeos del Pablo jugant, el que li portarà les propostes d’aquelles que estan interessades en un lateral com ell, li va dir que no n’hi havia prou. A la segona, la nota va millorar.

Ara, resta a l’espera del que diguin les universitats, de les beques que li proposin. I mentre espera que aparegui una de la Costa Est, on ell voldria anar, el Pablo segueix amb la seva vida a Sant Just Desvern, on cada dissabte segueix jugant a futbol. Al cap a la fi, aquest és el seu somni.

Pol Masdeu i Marta Lacima

Categories: CatalàTags: , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s