Sense res en joc

Barça i Espanyol s’enfronten en el derbi català de la jornada, amb les aspiracions de principis de temporada perdudes ja per ambdós equips

Ni la Lliga pels uns ni Europa pels altres. Barça i Espanyol arriben al derbi, a dues jornades pel final de la temporada, havent perdut les seves aspiracions inicials. Després de la trenta-sisena jornada de Lliga, entre setmana, que va donar el liderat definitiu al Madrid, i una nova derrota de l’Espanyol, el derbi perd un dels atractius més grans que podia tenir: que els equips es juguessin quelcom.

Tant Pep Guardiola com Mauricio Pochettino han estat d’actualitat aquesta setmana. El tècnic barcelonista, una setmana després d’haver anunciat que deixa la disciplina blaugrana, segueix en boca de tots al futbol espanyol. Respecte al derbi i la manca d’al·licients que els dos equips poden tenir de cara al partit, el de Santpedor ha assegurat que “Nosaltres ens preparem per a la final de Copa, ells no sé si tenen alguna opció d’entrar a Europa però no deixa de ser un derbi i la gent vindrà a veure un bon partit de futbol”. Per la seva banda, Mauricio Pochettino, d’actualitat aquesta setmana pels rumors que el situen fora de l’Espanyol, i desprès d’haver perdut definitivament les opcions de jugar competicions europees l’any vinent, ha fet un discurs centrat en les acusacions abocades darrerament sobre el club blanc-i-blau i la manca de possibilitats d’entrar a Europa: “Potser no hem sabut transmetre cap on anàvem, i aquí cal entonar el mea culpa. Quan hi ha un descontent, en alguna cosa no hem estat bé i hem de millorar. Si apostes pel planter i l’ajustament econòmic, has de saber que lluitaràs amb el que tens”, ha defensat el tècnic.

Baixes importants als dos bàndols

Ambdós equips arriben al matx amb baixes importants. Per part dels locals, Piqué i Alexis són les baixes confirmades que se sumen a les ja conegudes de Fontàs i Villa. D’altra banda, Xavi Hernández i Cuenca seran dubte fins a darrera hora. El de Terrassa, tot i no tenir encara l’alta mèdica, ha estat entrenant amb el grup i podria disputar alguns minuts, mentre que Cuenca és dubte per una contusió al turmell.

Per part de l’Espanyol, Sergio García es torna a quedar fora de la convocatòria, ja que no s’ha pogut recuperar a temps de les molèsties. També es perdrà el derbi Thievy, en aquest cas per decisió tècnica. El que sí que s’ha recuperat a temps i podrà formar part de l’onze inicial de Pochettino és Kalu Uche.

Fitxa tècnica (alineacions probables):
  • Barça: Pinto, Dani Alves, Puyol, MAscherano, Adriano, Thiago, Busquets, Cesc, Iniesta, Messi i Pedro.
  • Espanyol: Cristian, Javi López, Raúl R., H. Moreno, Dídac, Forlín, Baena, Verdú, Coutinho, Weiss i Uche.
  • Àrbitre: Teixeira Vitienes (comitè càntabre)
  • Horari: A les 21 hores
  • Estadi: Camp Nou

 

Article publicat a laJornada.cat el 5 de Maig de 2012.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s