S’ha acabat la temporada (2-1)

L’Espanyol ha deixat escapar tres punts i una oportunitat per “netejar” el seu honor contra el Granada, que ha estat clarament superior als blanc-i-blaus. La manca d’intensitat general i algunes errades defensives han protagonitzat un nou mal matx dels de Pochettino.

L’Espanyol volia defensar el seu honor en el partit contra el Granada, un altre equip necessitat com l’Sporting, que veia en el matx contra l’Espanyol l’oportunitat de salvar-se, si no a la pràctica, sí virtualment. I precisament ha estat l’equip més necessitat el que ha començat més endollat. Al primer minut de joc, ja ha hagut d’intervenir Cristian Álvarez per partida doble. Tot i així, cap dels dos equips comptaria amb ocasions de clar perill després d’aquestes dues, si bé el domini era dels locals. Al minut 10’, una rematada de Martins ha estat a punt de sorprendre Cristian, però el porter argentí ha aturat amb encert.

El Granada gaudia del domini del joc i tard o d’hora això havia de donar resultats. En poc més de cinc minuts, Ighalo ha fet pujar dos gols que deixaven el partit ben encaminat per als andalusos. En el primer dels dos, el nigerià rebia d’esquenes acompanyat per Raúl Rodríguez, al qual ha deixat en evidencia amb un control d’esperó. La rematada d’Ighalo, sol davant Cristian, ha significat l’1-0 (28’), Sis minuts després, una nova rematada del nigerià, en aquest cas des del segon pal i després que Mikel Rico pentinés de primeres, ha portat un 2-0 a l’electrònic que feia complicada la reacció blanc-i-blava.

A la represa, cap dels dos entrenadors ha mogut la banqueta. L’Espanyol havia de reaccionar i, tot i que semblava difícil, una jugada aïllada ha fet que els blanc-i-blaus reduïssin distàncies en el marcador. Dídac Vilà, amb la cama esquerra, ha executat un xut des de fora de l’àrea, des de més de trenta metres de distància, que ha sorprès Julio César, incapaç de fer res davant el gol. Tres minuts després, podria haver arribat l’empat visitant amb una rematada desencertada de Coutinho després d’una bona assistència de Verdú, desaparegut durant tot el partit.

El Granada seguiria intentant augmentar distàncies en el marcador, però una molt bona actuació de Cristian ha impedit el gol, primer després d’un xut de Franco Jara que ha aturat en dos temps i Javi Lopez ha enviat a córner i més endavant un xut de Dani Benítez que l’argentí ha rebutjat amb la mà esquerra. Però també els blan-i-blaus ho intentarien, especialment a mesura que passaven els minuts. Una molt encertada rematada de Rui Fonte ha estat a punt de sorprendre Julio César que ha aturat magistralment. Tot i les ocasions amb les quals comptarien els dos equips, el marcador ja no s’ha mogut. Amb aquest resultat, el Granada salva la categoria i l’Espanyol perd Europa. Tot i que no matemàticament, els dos fets són ja pràcticament segurs.