S’ha acabat la temporada (2-1)

L’Espanyol ha deixat escapar tres punts i una oportunitat per “netejar” el seu honor contra el Granada, que ha estat clarament superior als blanc-i-blaus. La manca d’intensitat general i algunes errades defensives han protagonitzat un nou mal matx dels de Pochettino.

L’Espanyol volia defensar el seu honor en el partit contra el Granada, un altre equip necessitat com l’Sporting, que veia en el matx contra l’Espanyol l’oportunitat de salvar-se, si no a la pràctica, sí virtualment. I precisament ha estat l’equip més necessitat el que ha començat més endollat. Al primer minut de joc, ja ha hagut d’intervenir Cristian Álvarez per partida doble. Tot i així, cap dels dos equips comptaria amb ocasions de clar perill després d’aquestes dues, si bé el domini era dels locals. Al minut 10’, una rematada de Martins ha estat a punt de sorprendre Cristian, però el porter argentí ha aturat amb encert.

El Granada gaudia del domini del joc i tard o d’hora això havia de donar resultats. En poc més de cinc minuts, Ighalo ha fet pujar dos gols que deixaven el partit ben encaminat per als andalusos. En el primer dels dos, el nigerià rebia d’esquenes acompanyat per Raúl Rodríguez, al qual ha deixat en evidencia amb un control d’esperó. La rematada d’Ighalo, sol davant Cristian, ha significat l’1-0 (28’), Sis minuts després, una nova rematada del nigerià, en aquest cas des del segon pal i després que Mikel Rico pentinés de primeres, ha portat un 2-0 a l’electrònic que feia complicada la reacció blanc-i-blava.

A la represa, cap dels dos entrenadors ha mogut la banqueta. L’Espanyol havia de reaccionar i, tot i que semblava difícil, una jugada aïllada ha fet que els blanc-i-blaus reduïssin distàncies en el marcador. Dídac Vilà, amb la cama esquerra, ha executat un xut des de fora de l’àrea, des de més de trenta metres de distància, que ha sorprès Julio César, incapaç de fer res davant el gol. Tres minuts després, podria haver arribat l’empat visitant amb una rematada desencertada de Coutinho després d’una bona assistència de Verdú, desaparegut durant tot el partit.

El Granada seguiria intentant augmentar distàncies en el marcador, però una molt bona actuació de Cristian ha impedit el gol, primer després d’un xut de Franco Jara que ha aturat en dos temps i Javi Lopez ha enviat a córner i més endavant un xut de Dani Benítez que l’argentí ha rebutjat amb la mà esquerra. Però també els blan-i-blaus ho intentarien, especialment a mesura que passaven els minuts. Una molt encertada rematada de Rui Fonte ha estat a punt de sorprendre Julio César que ha aturat magistralment. Tot i les ocasions amb les quals comptarien els dos equips, el marcador ja no s’ha mogut. Amb aquest resultat, el Granada salva la categoria i l’Espanyol perd Europa. Tot i que no matemàticament, els dos fets són ja pràcticament segurs.

Article publicat a laJornada.cat el 5 de Maig de 2012.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s