Partit després de la tempesta

L’Espanyol visita el Granada el dia després que hagi esclatat la polèmica per les acusacions d’haver amanyat el partit del darrer cap de setmana contra l’Sporting de Gijón, que acostava els asturians a quatre punts de la salvació i allunyava els blanc-i-blaus d’Europa. Sergio García i Kalu Uche són les baixes més destacades del partit.

L’Espanyol viatja a Los Nuevos Cármenes després de la decepció, fa menys de tres dies, de la derrota contra l’Sporting de Gijón. Ho fa amb Europa lluny, tot i que no matemàticament, sí virtualment. Els 45 punts amb els que compta actualment el conjunt de Pochettino, però sobretot l’onzena plaça que aquests li proporcionen si tenim en compte la igualtat de tots els equips aquesta temporada, fan de les posicions europees un objectiu gairebé impossible per als blanc-i-blaus. tot i així, la defensa de l’honorabilitat dels jugadors i del club després de la polèmica sorgida del darrer partit de Lliga haurien de funcionar com a al·licient per a que els homes de Pochettino intentin donar la millor imatge al camp del Granada, un equip que actualment ocupa la setzena posició, cinc punts per sobre del descens.

El tècnic del Granada, Abel Resino, ha definit l’Espanyol com “un equip que amunt té moltíssima mobilitat amb futbolistes molt ràpids”. Per la seva banda, Mauricio Pochettino s’ha dirigit al matx sense oblidar en cap moment les acusacions a les quals ha estat sotmès el club. Ha assegurat que el de Los Nuevos Cármenes es tracta “d’un partit molt intens on el Granada es juga molt. I nosaltres també, perquè on un més es juga pes en l’honor. Però n has d’oblidar que aquest és un esport on guanya qui marca gols i fa bé les coses i té el punt de fortuna que ha de tenir”. Thievy, Forlín i Rui Fonte són les novetats d’una llista de convocats en la qual ha pogut entrar finalment Cristian Gómez, però de la qual han caigut dos homes ofensius importants com són Sergio García, un dels pilars de l’equip, i Kalu Uche.

La polèmica

La polèmica sorgia el matí d’aquest dilluns, quan començava a córrer el rumor que la Lliga de Futbol Professional havia denunciat l’Espanyol davant la Fiscalia Anticorrupció per un possible frau en el partit que els homes de Pochettino van perdre el passat dissabte contra l’Sporting de Gijón. Al llarg del matí, tant la LFP -que ha assegurat no conèixer cap “irregularitat en el normal desenvolupament de la competició- com el Conseller Delegat de l’Espanyol Joan Collet s’afanyarien a desmentir els fets. Collet s’ha mostrat indignat davant les acusacions i ha deixat clar que “farem tot el que calgui per defensar l’honor d’aquesta institució. No hi pot haver cap dubte sobre l’honorabilitat de tots els membres, esportius o no, del club”. La polèmica ha estat força comentada entre els aficionats blanc-i-blaus, en especial perquè la derrota contra l’Sporting va fer que l’Espanyol perdés la darrera oportunitat per entrar a Europa. El partit contra el Granada és una ocasió d’or per a demostrar sobre els terrenys de joc que les acusacions són infundades.

Article publicat a laJornada.cat l’1 de Maig de 2012.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s