Amb regust a Europa

El Vicente Calderon rep l’Espanyol en un duel en què els dos conjunts arriben empatats a punts. El resultat, com s’ha afirmar durant la setmana des del club blanc-i-blau, serà clau per conèixer les possibilitats reals d’acabar la temporada en posicions europees.

Amb la confiança alta arriben els homes de Pochettino al matx d’aquesta trenta-cinquena jornada de Lliga, després d’imposar-se el passat cap de setmana al tercer classificat, el València d’Unai Emery. Així doncs, tant Atlético com Espanyol arriben al partit amb 45 punts, separats a la classificació per dues posicions, amb el Sevilla entre mig. Amb els mateixos punts comptem Athletic Club i Getafe. Per tant, són cinc els equips amb el mateix nombre de punts, a un de l’Osasuna, equip que marca l’entrada a posicions d’Europa League. El partit d’aquesta tarda s’entreveu doncs com a important, com a mínim, pel goal average que podria acabar decidint en un teòric empat a final de temporada.

Un possible avantatge pels catalans és el partit que l’Atlético de Madrid va jugar entre setmana, en les semifinals de l’Europa League, precisament contra un València que ha viscut una setmana negra, al qual es van imposar per quatre gols a un, amb una especial presència del golejador matalasser Radamel Falcao, que ja ha marcat 32 dianes a la Lliga. Falcao es presenta com un dels homes més perillosos amb els que compta el ‘Cholo’ Simeone, que hauran de vigilar els defenses visitants. Precisament el tècnic dels matalassers ha definit l’Espanyol com un rival “dur, difícil, amb gent jove, ràpida de meitat de pista endavant, amb bons jugadors en l’u contra u i futbolistes desequilibrats com Verdú”.

Per la seva banda, Mauricio Pochettino ha assegurat que “guanyar els tres punts permetria mantenir la il•lusió intacta per acabar la temporada en llocs europeus, ja que ens enfrontem a rivals directes en els pròxims partits”, en referència als darrers cinc matxs. També s’ha referit al golejador que abans esmentàvem, el colombià Radamel Falcao, del qual ha afirmat que, tot i l’alt preu que el club madrileny va pagar per adquirir-lo en el passat mercat d’estiu, el talent i el gol tenen un preu elevat”. Finalment, cal esmentar respecte a les convocatòries que només Vladimir Weiss serà baixa per aquest partit per unes molèsties físiques al genoll, de les quals no s’ha pogut recuperar a temps.