El fortí necessita una alegria

L’Espanyol rep el València (12.00 hores) a Cornellà-el Prat, on s’espera una gran afluència de públic, gràcies a l’horari i les ganes de l’afició de tornar a gaudir del millor nivell del seu equip

Unitat. Aquest és el concepte que es pot extreure de la roda de premsa prèvia al partit que ha realitzat Mauricio Pochettino. El tècnic argentí ha volgut fer una crida per a que l’afició doni suport a l’equip: “és una oportunitat per estar units i tenir el suport de tots”. Una unitat vital per aquest equip, que ja ha aconseguir els 42 punts per salvar-se matemàticament i que ara s’hauria de centrar en les seves aspiracions europees, a quatre punts. La igualtat de la temporada actual, però, fa encara més difícil aquesta fita. El València, per la seva banda, segueix sent el tercer, per darrere de Barça i Madrid. El primer de la ja anomenada “altra lliga”.

Mauricio Pochettino no ha dubtat en destacar la importància d’aquest partit: “malgrat hi ha molts equips lluitant pel mateix objectiu que nosaltres seria important aconseguir la victòria. Queden molt pocs partits i haurem de sumar molts punts, començant pel de demà, si volem tenir alguna opció fins el final de Lliga” i ha sentenciat que “mentre hi hagi vida, hi haurà esperança”.

Quant a les baixes, Pochettino no podrà comptar amb Coutinho i Forlín, expulsat en el darrer partit de Lliga contra l’Osasuna. El club va recórrer la primera de les targetes grogues que el brasiler va veure, però el Comitè d’Apel·lació ha rebutjat el recurs. Raúl Rodríguez i Rui Fonte tornen a una llista en la qual novament no entra Javi Márquez, el que ja es preveu com el nou serial en clau blanc-i-blava. D’altra banda, el València no podrà comptar amb el davanter Roberto Soldado que arrossega molèsties físiques i que, segons el seu entrenador, Unai Emery, “es va molestar” en conèixer la seva absència pel partit de Cornellà.

Fitxa tècnica (alineacions probables):
  • Espanyol: Cristian, JAvi López, Raúl R., H. Moreno, Dídac, Baena, Cristian Alfonso, Verdú, Sergio García, Weiss i Uche.
  • València: Guaita, Barragán, Rami, Ricardo Costa, Mathieu, Topal, Tino Costa, Pablo, Ferghouli, Jordi Alba i Jonas
  • Àrbitre: Iglesias Villanueva (comitè gallec)
  • Horari: A les 12 hores
  • Estadi: Cornellà-el Prat