L’altre Espanyol (1-1)

Els blanc-i-blaus empaten en temps de descompte el partit contra el Betis. Un matx en el qual tots dos equips han estat conservadors i un empat era el resultat més just. El gol de Rubén Castro havia avançat els homes de Mel, però Pandiani ha aparegut per donar un punt als seus.

L’Espanyol sortia al terreny de joc del Benito Villamarín amb una alineació inesperada, que presentava fins a sis canvis respecte al darrer partit que els homes de Pochettino van jugar a Cornellà-el Prat contra el Ràcing de Santander. Una de les novetats més destacades ha estat l’entrada en l’onze inicial d’Albín, que tornava a una llista de convocats després d’estar-ne allunyat des de principis d’abril quan, recentment sortit d’una lesió, i després d’haver jugat només un quart d’hora de partit, tornava a recaure. L’uruguaià, que ha ocupat la posició que s’esperava que omplís ‘Vladi’ Weiss, no ha mostrat la seva millor versió i ha notat les setmanes d’inactivitat.

Un avorrient. Concepte que descriu perfectament el que ha estat la primera part d’aquest partit, en la qual els dos equips s’han dedicat més a tantejar que a jugar i les poques ocasions de perill han acabat en res. Així doncs, no ha estat fins passats els vint minuts de joc quan han arribat les primeres ocasions, tímides, dels dos equips. El primer en avisar ha estat la perla de l’Espanyol, aquell que darrerament duu l’alegria als pericos, Coutinho, amb una rematada que no ha sabut culminar. Per part del Betis, seria Jefferson Montero l’encarregat de provar sort, però el seu xut ha sortit clarament desviat. Prova del que ha estat la primera part és el fet que els millors de l’Espanyol fossin Héctor Moreno –que ha evitat dos contraatacs perillosos dels locals- i Javi López, defenses tots dos.

En el darrer quart d’hora, després d’una falta llançada per Coutinho que no ha trobat rematador (30’), l’Espanyol ha rebut dos ensurts. El primer, sorgit d’un dels jugadors que hem destacat, Héctor Morenoo, que ha fet una passada a l’esquena que Kiko Casilla no s’esperava, tot i que el porter de l’Alcover se n’ha sortit sense problemes. L’altra, sobre el xiulet final de la primera part, quan la pilota ha quedat morta a l’àrea petita de Kiko Casilla després d’un altre llançament de falta, aquest efectuat per Montero.

La segona part ha començat tal com ha acabat la primera, amb una jugada en la qual l’esfèrica ha quedat morta a l’aarea petita de Casilla i han aparegut els primers problemes per als de Pochettino. Per sort, però, Beñat ha rematat fora. Tot i així, en aquests inicis del segon temps ha estat el Betis el que semblava demanar el control del partit. L’Espanyol, de mica en mica, ha anat recuperant el domini i homes com Coutinho han portat problemes als andalusos. En una de les ocasions més destacades per part dels blanc-i-blaus, Dorado, defensa central dels de Mel, ha evitat el gol d’Álvaro després que el de Badalona controlés a la perfecció una bona passada de Dídac.

A mitjans d’aquesta segona part han arribat els millors moments de l’Espanyol en atac, amb un gran xut de Romaric que ha marxat fora per ben poc (67’) i un altre intent de Coutinho, després d’un gran control, que ha marxat per damunt del travesser (68’). El poc ritme que havia agafat el partit, però, l’ha perdut ben ràpidament, i s’ha tornat a la manca de joc i d’oportunitats. Els canvis de Pochettino, a més, no han ajudat. Rui Fonte, que no havia aparegut en tot el partit, ha seguit sobre el terreny de joc fins el gol andalús. El que marqués primer s’enduia el partit. I Rubén Castro, quan quedava poc més d’un quart d’hora pel final, ha aparegut per rematar de cap una pilota que ha acabat al fons de la xarxa de la porteria de Kiko Casilla quan millor ho estava fent l’Espanyol. Un gerro d’aigua freda per als de Pochettino. Semblava que el marcador no s’hagués de moure però l’expert en gols al darrer minut, el ‘Rifle’ Pandiani, que havia entrat per disputar els últims 15 minuts, ha aparegut en temps de descompte per marcar el gol que faria justícia al joc dels dos equips.

Article publicat a laJornada.cat el 22 de Març de 2012.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s