Europa passa per guanyar

L’Espanyol rep el Racing de Santander en un horari inèdit per als de Pochettino. Després de la golejada en l’última jornada contra el Rayo Vallecano, els blanc-i-blaus esperen mantenir la bona línia contra un rival en principi assequible.

Duel per a determinar objectius. Aquesta era la idea que envoltava l’Espanyol de cara al darrer partit de Lliga a Cornellà contra el Rayo Vallecano, que havia de mostrar si els homes de Pochettino lluitarien per Europa o aquest era un objectiu impensable després d’una ratxa de quatre jornades sense guanyar. Després de la golejada en aquell partit, el d’aquesta vint-i-vuitena jornada es veu com un matx que pot servir als de Pochettino per mantenir la bona línia de joc i obtenir un bon resultat que no l’allunyi en excés de les places europees.

El Ràcing és el penúltim classificat. I l’Espanyol, “l’equip aspirina”. Però, tòpics a banda, el partit es planteja com una bona oportunitat per als de Pochettino, que volen demostrar que Cornellà torna a ser el fortí que era i que els punts de casa no es poden deixar escapar si l’equip col optar a jugar a Europa la temporada vinent. Però els càntabres arriben al matx a tres punts de la salvació i amb tota la intenció de sorprendre a Cornellà i seguir somniant amb la permanència.

Mauricio Pochettino, en la roda de premsa prèvia al matx, ha assegurat que l’equip sap perfectament l’important que seria una victòria contra el Ràcing: “El grup és molt conscient del que ens juguem i tenim davant. No he vist relaxació després de la golejada i sabem que tenim una oportunitat per reivindicar-nos i confirmar les bones sensacions”, ha afirmat el tècnic argentí. A més, Pochettino ha fet èmfasi en el fet que aquesta setmana sigui especial perquè hi ha partit entre setmana, i ha destacat la importància de poder comptar amb tots els jugadors i que aquests estiguin en condicions òptimes, en referència a la possible tornada de Raúl Rodríguez als terrenys de joc. Els càntabres, per la seva banda, arribaran després d’haver pogut entrenar amb el seu nou tècnic, Álvaro Cervera, durant tota la setmana. La setmana passada es van enfrontar al Barcelona amb el tècnic recentment arribat.

Pel que fa a la convocatòria, el central Raúl Rodríguez és la principal novetat d;una llista en la qual tornen Forlín i Weiss, que vam complir un partit de sanció la jornada anterior. Baena, per sanció, i Quaye, per decisió tècnica, no jugaran a Cornellà-el Prat.

Fitxa tècnica (alineacions probables):
  • Espanyol: Casilla, Javi López, Amat, H. Moreno, Dídac, Forlín, Romaric, Verdú, Coutinho, Sergio García i Uche.
  • Racing: M. Fernández, Francis, Álvaro, Bernardo, Cisma, Diop, Colsa, Munitis, Guillón, Arana i Stuani.
  • Àrbitre: Velasco Carvallo (comitè madrileny)
  • Horari: A les 21 hores
  • Estadi: Cornellà-el Prat