Ni contra deu (1-0)

El Nàstic no aconsegueix superar el Las Palmas tot i que els locals han jugat durant una hora de partit amb un home menys. El gol l’ha marcat Jonathan Viera, el mes destacat dels canaris, al setè minut de joc.

Sortir del descens, a tres punts, era l’objectiu del Nàstic en el partit contra el Las Palmas. I D’Alessandro ho sabia. És per això que ha buscat profunditat en l’alineació, amb Álvaro Rey i Ábalo a les bandes, i Morán a la banqueta. En els primers moments, la tònica del partit s’ha començat a veure, quan l’àrbitre ha tret targeta groga a Xisco Campos en el minut 3’, falta que ha xiulat després de les protestes dels jugadors locals. I així ha seguit tot el partit: falta xiulada, jugador amb targeta. Però no només l’àrbitre protagonitzava els primers minuts del partit sinó que, en el minut 7’, un gerro d’aigua freda queia sobre els tarragonins. Jonathan Viera, en la segona arribada del seu equip, ha col·locat l’esfèrica perfectament a la porteria de Rubén, que no ha pogut fer res per evitar-ho.

A partir d’aquest moment, el partit ha estat dominat totalment pels locals. El Las Palmas tocava, triangulava be, amb gran domini tant del joc com de la possessió una presència especial del millor del seu equip, Jonathan Viera, i ocasions puntuals de Quiroga (10’) i Vitolo (18’) que podrien haver avançat els canaris. El Nàstic, per la seva banda, era protagonista per les seves badades defensives de jugadors experimentats, com Rodri i Arzu, que novament podrien haver causat els segon dels locals. Al ’28, el Nàstic gaudiria de la millor ocasió abans de l’acció clau del partit. Álvaro Rey ha realitzat una molt bona jugada i ha deixat el gol mig fet a Peragon, que no ha aconseguit superar Barbosa ni en primera instància ni aprofitant el rebot. I en l’acció següent vindria el que havia de condicionar el partit: Corrales ha vist dues targetes grogues amb dos minuts de diferència , la segona per una entrada fora de lloc a Ábalo. El del Las Palmas ha marxat expulsat i ha deixat així el Nàstic amb superioritat numèrica. I ha estat a partir d’aquí quan el Nàstic ha començat a dominar i ha gaudit de nombroses ocasions en el quart d’hora que quedava abans del descans. Així, Ábalo, Longàs i fins i tot Ruz –que ha aprofitat diverses errades defensives- provarien sort de cara a porteria.

A la represa, l’equip local ha sortit molt meé actiu, mentre que el Nàstic buscava amb massa insistència l’empat; les excessives ànsies per marcar han portat el Nàstic a precipitar-se en diverses ocasions i ha acabat donant ocasions de gol als rivals. Al cinquè minut des del descans, per exemple, una gran jugada de Jonathan Viera ha sortit fregant el pal dret de la porteria de González. Tres minuts després, era David González qui estavellava la pilota al pal. El partit estava descontrolat, ningú controlava el mig del camp i això afavoria precisament els que jugaven amb menys futbolistes, el Las Palmas. Les oportunitats, però, queien del bàndol grana, una de les mes clares un llançament de falta d’Álvaro Rey i el posterior cop de cap de Peragon que Barbosa ha enviat amb gran encert a córner.

Amb aquesta derrota, el Nàstic torna a la cua de la classificació de Segona A i te la permanència a sis punts.