Sense Verdú al Coliseum

L’Espanyol s’enfronta al Getafe amb baixes molt importants, com la del barceloní o la de Dídac Vilà. Com a aspecte positiu, Mauricio Pochettino recupera Álvaro Vázquez.

Oblidar el sotrac que va significar la derrota contra el cuer de la Lliga, el Saragossa, és el principal objectiu per aquesta jornada, en la qual una victòria permetria a l’Espanyol dormir en posicions de Champions League a l’espera del que el Llevant faci diumenge.

Els tres punts, però, no seran fàcils d’aconseguir. Tot i ser un rival teòricament assequible -va dotzè amb 27 punts- en el partit contra el Getafe Mauricio Pochettino haurà de disposar un onze inèdit, després que una lumbàlgia aguda fruit del partit de la setmana passada hagi deixat Joan Verdú fora de la convocatòria. És el primer partit que el barceloní no jugarà en el que va de temporada. Pochettino sap que aquesta és una de les baixes més importants amb les que es podia trobar, la batuta d’aquest equip: “Tots coneixem les característiques d’en Joan, és el transmissor de la filosofia del cos tècnic al camp, el braç executor, però tenim futbolistes que podran fer la mateixa funció més enllà que algunes coses siguin diferents. (…) El que Verdú significa és el gust pel futbol associatiu, però està clar que hi ha altres futbolistes que són portadors d’aquesta mateixa filosofia”, ha afirmat el tècnic. La baixa de Verdú podria ser suplerta per Romaric més avançat amb Baena i Forlín al doble pivot. El que tampoc viatjarà a Getafe és Dídac Vilà, un altre dels fixes d’aquesta temporada, que en el darrer partit de Lliga va veure la cinquena targeta groga. S’espera que Galán segueixi com a lateral dret i sigui Javi López l’encarregat de suplir la baixa del de Mataró. La darrera novetat de la convocatòria, en aquest cas positiva, és el retorn d’Álvaro Vázquez, ja recuperat de la seva lesió. Víctor Sánchez, finalment, segueix treballant en la seva millora i no estarà disponible pel partit.

Mauricio Pochettino ha parlat del seu rival a la roda de premsa prèvia al matx: “És un molt bon equip, sòlid, fort, amb jugadors amb experiència; es crearan dificultats si no anem amb intensitat”, ha afirmat l’argentí. També ha dit la seva Luis García Plaza, entrenador del Getafe, sobre l’Espanyol: “Arriben a dalt amb gent, amb tots, i tenen una varietat de jugadors espectacular. Aquesta gent ofensiva deixa més buits enrere”, ha declarat sobre el que considera una debilitat dels catalans.

En definitiva, un partit important per a l’Espanyol si es vol mantenir en la zona alta de la classificació i no deixar que els seus perseguidors l’avancin.

Fitxa tècnica (alineacions probables):
  • Getafe: Moyà, Mané, Cata Díaz, Lopo, Torres, Gavilán, Juan Rodríguez, Lacen, Barrada, Miku i Güiza.
  • Espanyol: Kiko Casilla, Galán, Raúl R,, H. Moreno, Javi López, Forlín, Baena, Romaric, Weiss, Coutinho i Uche.
  • Àrbitre: Mateu Lahoz (comitè valencià)
  • Horari: A les 18 hores
  • Estadi: Coliseum Alfonso Pérez

Article publicat a laJornada.cat el 18 de Febrer de 2012.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s