Proper objectiu: conquerir San Mamés

Athletic Club i Espanyol s’enfronten en un partit en el qual Europa pren un paper protagonista

L’Espanyol visita l’Athletic Club en un horari que ja comença a ser habitual per als homes de Pochettino, dissabte a les 18 hores. El duel té un regust a Europa, si tenim en compte la posició que ocupen a la classificació tots dos equips: els catalans són cinquens amb 31 punts i només dos per darrere es troben els homes de Marcelo Bielsa, sisens amb 29.

Tots dos equips arriben en un bon moment. L’Athletic és amb un peu a les semifinals de la Copa del Rei, després d’haver-se imposat per 1-2 al Mirandés. A la Lliga, arriba després d’haver guanyat el Rayo Vallecano per 2-3. L’Espanyol, per la seva banda, va superar la desfeta de la Copa amb un 1-0 contra el Mallorca, tot i que sense desenvolupar el seu millor joc.

Mauricio Pochettino ha descrit el rival com “molt intens, no van amb mitges tintes i aniran a guanyar des del primer minut, com farem nosaltres”. El tècnic blanc-i-blau també ha fet referència al retrobament amb el que va ser el seu entrenador, Marcelo Bielsa: “És més que un entrenador de futbol. M’hi uneixen lligams emocionals des de l’adolescència. Totes les meves paraules per ell són des de l’afecte i l’admiració.

Els jugadors blanc-i-vermells també han dit la seva al respecte del partit. Javi Martínez, un dels pilars del conjunt basc, ha assegurat que l’Espanyol “té una estructura defensiva amb jugadors molt joves que sembla que portin molts anys. És molt difícil marcar-los gols i tenen un equip molt compensat no només en defensa sinó en totes les línies. D’altra banda, Ander Iturraspe ha recordat el partit de l’anada, en el qual els de Pochettino es van imposar per dos gols a un. Iturraspe ha assegurat que “el de l’anada és un dels pocs partits que hem perdut. Crec que vam ser una mica superiors, el porter ho va parar tot. Tenim un punt de revenja interessant, serà un partit bonic”.

En el capítol d’altes i baixes, l’Espanyol podrà comptar amb dos dels tres fitxatges realitzats aquesta setmana, Kalu Uche i Philippe Coutinho. Pochettino ha assegurat que “físicament estan bé i poden ser part del partit sense cap problema”. Tot i així, l’argentí ha deixat clar que Uche està en una situació menys avantatjosa, per la situació de l’equip que prové, el Nauchatel. Víctor Sánchez, per la seva banda, es queda fora de la convocatòria per una lesió de la qual trigarà unes dues setmanes a recuperar-se. Altres novetats en la llista són la baixa de Jordi Amat per grip, que ha provocat l’entrada de Zou, jove defensa del filial. Del bàndol rival tornen homes importants com Javi Martínez, De Marcos, Muniain i Ander Herrera, tot i que el perill serà el de sempre, Fernando Llorente, que porta cinc gols en els darrers dos partits.

Fitxa tècnica (alineacions probables):
  • Athletic Club: Iraizoz, Iraola, Amorebieta, Aurtenetxe, Javi Martínez, Iturraspe, Susaeta, Ander Herrera, De Marcos, Muniain i Llorente
  • Espanyol: Kiko Casilla, J. López, Raúl R., H. Moreno, Dídac, Forlín, Romaric, Verdú, Weiss, Albín,i Rui Fonte
  • Àrbitre: Fernández Borbalán (comitè andalús)
  • Horari: A les 18 hores
  • Estadi: San Mamés

Article publicat a laJornada.cat el 4 de Febrer de 2012.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s