Entre xiulets

Setmaneta moguda la que ha tingut l’Espanyol. Com acostuma a passar, una de freda i una de calenta. I les dues en un mateix partit. La part negativa es va viure en la primera part del darrer partit que l’Espanyol va jugar a Cornella, en el qual part de l’afició va decidir deixar anar la seva rabia contra un dels seus jugadors, Ernesto Galan –també Thievy va ser xiulat en la seva entrada al camp, però la pitjor part se la va endur el madrileny.

Com ell mateix i el seu entrenador, Mauricio Pochettino, van afirmar al final del partit, es tracta d’una actitud que afecta no només el jugador, sinó l’equip en conjunt. Els xiulets afecten tots i cadascun dels jugadors que en el moment es troben al camp. En el cas de Galan, sembla que es va veure superat quan entrava al vestidor. Pitjor és quan es tracta d’un futbolista que, tot i no ser el millor que té aquest equip tècnicament i haver protagonitzat males actuacions durant la primera volta, ha demostrat una notable millora amb el temps. Un gran partir contra el Mirandés –d’acord, és el Mirandés- va fer presagiar un canvi per al lateral.

Pero part de l’aficio va decidir xiular-lo en el partit menys adequat: aquell en el qual qualsevol lateral ho hauria passat malament. Li va tocar “ballar amb la mes lletja”, el Chori Castro, el millor del Mallorca i un jugador rapid que ha posat les coses dificils a alguns dels millors defenses d’aquesta Lliga. En definitiva, es tracta d’una actitud, la d’aquesta part de l’aficio, que no s’hauria de tornar a repetir pel be de l’equip.

Però en el mateix equip surt l’altra cara de la moneda. I la duen els que sovint fan sorgir l’alegria a molts dels pericos: la Curva Jove. Aquest grup d’animació va saber reconvertir perfectament els xiulets en aplaudiments. I cal destacar que els aplaudiments van moure, com ha de ser, molta més gent que els xiulets. Perquè és igual que el jugador estigui entre els Verdú, Weiss i Christian o entre els Datolo, Thievy i Galan. Mentre un jugador és de l’equip ha de sentir el suport de la seva afició. Sempre.