Cornellà no falla (1-0)

L’Espanyol s’imposa al Mallorca amb un gol de Weiss que opta a ser el més estrany de la jornada. Amb aquesta victòria, els homes de Pochettino es consoliden en la zona alta de la classificació.

L’Espanyol arribava al partit amb la intenció d’acabar amb les males sensacions que la desfeta a la Copa del Rei va deixar en la seva afició. Una intenció que s’ha posat de manifest ja en la primera part. Corria el minut 8′ quan els blanc-i-blaus han tingut la primera ocasió de clar perill, mitjançant un cop de cap de Verdú, després d’una centrada de Weiss. No obstant, el barceloní podria haver xutat amb anterioritat. Pocs minuts després, era el Chori Castro qui ho intentava per part d’un Mallorca que ha pressionat molt bé en tot moment, però la seca centrada-xut s’ha passejat per davant de la porteria de Casilla, sense que ningú arribés a rematar-la. El clar dominador d’aquesta part, però, era l’Espanyol, i quan s’estava a punt de complir el primer quart d’hora de joc Rui Fonte fallava sol davant Aouate, després d’una molt bona passada de Romaric i un bon control del portuguès, que faria que arribés tard al remat.

Precisament el porter del Mallorca seria el protagonista del gol local. Vladi Weiss, a punt de culminar una jugada en la que havien participat tots els jugadors atacants de l’Espanyol, ha demanat un penal que Iglesias Villanueva no ha xiulat. Les seves queixes han despistat Aouate, que ha regalat la pilota a l’eslovac. ‘Vladi’ no perdona en aquestes ocasions i ha aprofitat l’avinentesa per enviar l’esfèrica al fons de la xarxa . El gol estrany de la jornada deixava l’Espanyol amb superioritat al marcador.

I amb aquest resultat s’arribaria al descans, però no sense que abans els dos conjunts gaudissin de més ocasions bé per augmentar la distància en l’electrònic o bé per empatar el partit. En el minut 24′, Raúl Baena provava el xut des de fora de l’àrea, però la pilota marxaria fregant el travesser. Cinc minuts després era el Chori Castro, l’únic mallorquinista que ha portat el perill a la porteria local, qui enviaria l’esfèrica fora per ben poc. En els darrers minuts d’aquest primer temps, ha estat a punt d’arribar a reacció dels balears, que han arribat en diversos moments a la porteria de Casilla. El marcador, però, ja no es mouria.

A la represa, les coses s’han posat encara més de cara per als jugadors de l’Espanyol, quan l’àrbitre Iglesias Villanueva ha expulsat el porter visitant Aouate per una falta sobre Rui Fonte. El Mallorca s’ha vist llavors obligat a fer el tercer canvi -n’havia fet dos al descans- i s’ha vist darrere no només en el marcador sinó també en el nombre de jugadors. La falta ha estat magistralment llançada per Weiss, però la pilota ha topat amb el pal i cap company ha pogut aprofitar el rebot. Durant el segon temps, l’Espanyol perdria per moments el domini del partit i el desordre i les anades i vingudes marcarien el matx. L’oportunitat més destacada ha tingut lloc al 62′ quan Casilla ha tret una mà que salvaria el seu equip de perdre el partit.

Ja en els darrers instants del partit, l’Espanyol ha comptat amb ocasions per deixar un marcador més ampli, com un u contra u de Javi López davant Calatayud que l’andalús no ha pogut convertir o el posterior córner que, jugat estratègicament, tampoc ha acabat en res. Ja en el temps afegit, el Chori Castro ha intentat sorprendre Casilla amb u xut que el porter ha aturat. Dues parts molt diferents les que ens ha deixat aquest Espanyol que ha tornat al camí de la victòria.

Article publicat a laJornada.cat el 28 de Gener de 2012.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s