Els darrers minuts, novament decisius (2-1)

L’Espanyol cau eliminat de la Copa del Rei per un gol en el minut 92′ de joc. Rui Fonte havia avançat els blanc-i-blaus però Pablo Infante i Caneda han proclamat la victòria per als de Miranda d’Ebre.

Anduva esperava amb un gran ambient. 150 aficionats de l’Espanyol han estat presents en un estadi en el qual no hi cabia ni una agulla.

Després d’un primer moment, els jugadors han demostrat que aquest seria un partit dur i contundent, en el que Weiss no podria jugar amb total llibertat. En els primers moments, els locals han estat especialment a sobre l’eslovac, un dels jugadors més destacats en el partit d’anada. La primera oportunitat clara seria pel Mirandés, pel davanter que ja va marcar el primer gol a Cornellà, Alain. El seu xut sortia desviat. Fins aquest moment els blanc-i-blaus havien portat la iniciativa però l’ocasió de gol ha esperonat els homes de Carlos Pouso, que s’han crescut i han comptat amb més ocasions per marcar. Les oportunitats de gol per al Mirandés es multiplicarien en els darrers minuts, i fins i tot han tingut una doble ocasió just abans del xiulet que marcava el final del primer temps, que Casilla i Galán -molt encertat en el partit d’avui- han evitat que acabés en gol.

La primera part ha estat, en definitiva, molt interrompuda i amb molt poca continuïtat en el joc. El Mirandés ha sabut plantar cara a un Espanyol que en tot moment ha respectat un rival molt complicat tot i ser de Segona Divisió B.

A la represa, el partit ha canviat amb un gol en el primer minut de Rui Fonte. El portuguès ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb una rematada lleugerament creuada. Sis minuts després, era Héctor Moreno qui estava a punt d’ampliar distàncies al marcador. Però encara no estava tot dit i Pablo Infante, que no havia aparegut en tot el matx pel marcatge de Galán, ha tornat a ser el que va ser a Cornellà i amb un xut que ha topat primer amb la defensa de l’Espanyol i després el pal esquerre de la porteria de Casilla, ha fet pujat l’empat al marcador. El Mirandés tornava a entrar així al partit i l’afició tornava a pressionar. Les anades i vingudes serien una constant a partit d’aquest moment i els dos porters haurien de treballar de valent per tal d’evitar els gols rivals. Una de les ocasions més clares ha estat per Adai, però Casilla ha arribat abans que el davanter, quan l’afició del Mirandés ja cantava gol.

Els darrers deu minuts han estat un atac constant del Mirandés que, tot i notar el cansament de forma considerable, ha estat en tot moment empès per la seva afició i confiats que el gol que els podia donar el pas a les semifinals estava a prop. Les ocasions dels de Carlos Pouso han estat nombroses i Kiko Casilla s’ha erigit com un dels jugadors més destacats del partit. Però si a l’anada va ser l’Espanyol qui va marcar tres gols en els darrers quatre minuts, en aquest cas era Caneda, un defensa central, qui en el minut 92′ marcaria el gol que situava el Mirandés, un equip de Segona Divisió B, a les semifinals de la Copa del Rei.