Què està passant?

“Espero que no es tornin a queixar sobre els arbitratges”, sentia en una conversa sobre el partit d’anada de quarts de final de la Copa del Re. Efectivament, estem vivint uns dies insòlits en clau blanc-i-blava.

Probablement tot va començar en el derbi contra el Barcelona en el qual, per primera vegada des de que una servidora veu derbis, l’àrbitre va afavorir l’Espanyol en perdonar unes mans de Raúl Rodríguez que van evitar el segon gol blaugrana. I, lluny del que qualsevol podria pensar, gol a cinc minuts pel final. De la mateixa manera, en el partit de Copa contra el Mirandés, tres gols en els cinc darrers minuts deixaven l’eliminatòria oberta.

Tot s’ha de dir, i els de Pochettino van rebre la tan útil ajuda de l’àrbitre, Mateu Lahoz. El col•legiat va impedir el que hauria estat una festa per als aficionats del Mirandés -que van mostrar un comportament exemplar al llarg del partit- en perdonar els dos penals de Jordi Amat. Destacable és, també, l’actitud del tècnic del Mirandés, Carlos Pouso, en la roda de premsa posterior al partit, en la qual es va negar a parlar dels arbitratges.

Però anem al que toca. L’Espanyol rebent ajudes arbitrals. Insòlit. Però, després dels cops que ens han perjudicat, acceptem quan ens ajuden puntualment! I cal, així mateix, aprofitar l’avinentesa. I evitar sorpreses a Anduva. Cal, en definitiva, anar a totes.