Partit d’infart i cap a quarts (4-2)

Un gol d’Álvaro Vázquez al minut 88′ dóna el pas a l’Espanyol.

Tocava guanyar sil’Espanyol volia seguir viu en aquesta Copa. I Pochettino ho ha tingut clar des del primer moment: l’onze titular només presentava dos canvis respecte al derbi de diumenge: l’obligada substitució de Cristian per Edgar a la porteria i l’entrada d’Álvaro enlloc de Thievy. Des del primer moment, l’equip ha sortit endollat, i al sisè minut una vaselina de Verdú s’ha estavellat al travesser. L’Espanyol atacava constantment la porteria del Còrdova i Álvaro ja ha realitzat diverses desmarcades que feien preveur el millor.

Només s’havien jugat deu minuts quan el de Badalona ha inaugurat el marcador, després d’una bona passada de Romaric a Sergio García i de la centrada del de Bon Pastor per a que Álvaro rematés al fons de la xarxa. Un gol que demostrava el bon moment del davanter i la confiança que està agafant. Un minut després, seria Weiss el que enviaria l’esfèrica a fora, després d’una nova assistència de Dídac.

I si Álvaro està en un bon moment de forma, ho tornaria a demostrar amb el segon gol de la nit, iniciat en jugada d’un Vladi Weiss que ha tornat a meravellar Cornellà amb les seves conduccions. Dos minuts després, l’estadi veuria una nova gran combinació entre Sergio i Verdú, que acabaria amb el xut del primer fregant el pal dret de la porteria d’Arias.

Els homes de Pochettino atacaven constantment la porteria visitant i, en el minut 31′, David Prieto treia sota pals una centrada-xut de Verdú. I pocs segons després seria Raúl Rodríguez qui posaria Arias en problemes, amb una rematada que acabaria a córner. Quatre minuts després arribava el tercer dels blanc-i-blaus. Concretament, d’un home del qual no deixem de destacar les incorporacions a l’atac: Dídac Vilà. A set minuts pel descans, Vladi Weiss seguia intentant marcar el seu gol de la nit, tot i que l’esfèrica s’estavellaria novament al travesser.

Però l’Espanyol no podia tenir el partit tranquil, i el Còrdova marcaria el seu primer gol de la nit mitjançant Alberto Aguilar, que rematava sol davant Edgar després d’una errada defensiva dels de Pochettino. A la represa, el primer gol del Còrdova ha pres molt més sentit quan Pepe Díaz ha rematat amb el cap una centrada de Fede Vico que Edgar no ha pogut aturar (’52).

A partir del segon gol visitant, el Còrdova s’ha tranquil·litzat i s’ha dedicat a defensar el resultat i perdre tant temps com ha estat possible. tot i així, també ha comptat amb les seves opcions de col·locar l’empat a l’electrònic mitjançant Pepe Díaz, però Raúl ho ha pogut evitar. L’Espanyol, per contra, ha perdut tota la confiança mostrada en la primera part i ha tingut greus problemes per entrar al partit.

Però encara hi havia opcions de reaccionar, malgrat que els jugadors de Pochettino han perdonat tots les ocasions que han tingut. Destacable una errada monumental de Thievy que ha enviat la pilota a fora quan Álvaro esperava sol davant la porteria.

Quedava un quart d’hora per al final del matx i marcar hauria pogut significar el pas definitiu a quarts de final. El quart gol arribaria poc després. Els blanc-i-blaus passen així a quarts de final on s’enfrontaran a un Segona B, el Mirandés.

Article publicat a laJornada.cat l’11 de Gener de 2012.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s