Camí de roses

Sembla que el pas per la Copa del Rei de l’Espanyol hauria de ser fàcil. Aficionats i mitjans ja situaven els blanc-i-blaus només acabat el sorteig, com a mínim, a semifinals. I sí, el sorteig va anar bé -però que molt bé-. I també, si no s’aconsegueix la Copa contra aquests equips, vés a saber quan es podrà guanyar.

Però ja diuen que l’excepció confirma la regla i sembla que aquesta Copa és la dels modestos. La dels encara més modestos que l’Espanyol. el Mirandés va guanyar per dos gols a zero un Racing cada cop més enfonsat, mentre que l’Athletic Club no va ser capaç de marcar ni un gol a l’Albacete. Esperem que el Còrdova no segueixi l’exemple d’aquests humils equips que busquen posar contra les cordes dos de Primera.

En principi, no haurien d’haver-hi dubtes: aquest Espanyol en aquest context hauria d’arribar com a mínim a les portes de la final. Però, com bé ha assegurat Mauricio Pochettino, les dues Copes aconseguides d’aquest segle (2000 i 2006) es van guanyar amb humilitat. Fem un esforç. Costa. Però deixem de pensar en el derbi durant (només) 24 hores; centrem-nos en la Copa i no fem com a Vigo. El primer desig d’aquest 2012?Arribar a Cornellà amb tot dat i beneït.