Nova golejada i a vuitens (4-2)

L’Espanyol supera el partit de tornada a setzens de la Copa del Rei superant un Celta de Vigo que no ha pogut fer res davant l’efectivitat blanc-i-blava

El gol és necessari. I, tot i que una mica adormits, els dos equips han sortit a buscar-lo. En especial l’Espanyol, que quan encara no s’havien jugat dos minuts de partit ja ha avisat mitjançant Álvaro, però ningú ha pogut rematar. Caldria esperar fins al minut 14′ per veure la següent ocasió, en aquest cas per part dels visitants. I ha estat l’ex-jugador blanc-i-blau Quique De Lucas, protagonista en aquesta primera part, l’encarregat d’intentar sorprendre Casilla després d’una bandada d’Amat.

Però els homes de Pochettino sabien que els tocava pujar un gol al marcador i els intents s’han multiplicat. En el ’19, Álvaro ha aconseguit evitar que una pilota marxés fora i ha arribat a centrar-la, però la defensa gallega s’ha avançat a Sergio García, que no ha pogut rematar. Només un minut després, un malentès entre els centrals de l’equip de Vigo hauria pogut portar el primer dels gols, però el seu porter ho ha evitat. I al ’22 novament Álvaro i Sergio provarien d’avançar l’Espanyol al marcador, però un Sergio molt atent en tot el partit ha parat el xut del davanter del Bon Pastor sense dificultats. Les ocasions només queien d’una banda i un minut després, al ’23, seria una centrada de Forlín la que no trobaria qui la rematés.

Però si el dominador del partit era el conjunt local, les coses encara es posarien més de cara al minut 28′, quan De Lucas era expulsat: una targeta groga per una falta i una segona per protestar li ha costat l’expulsió i ha deixat el seu equip amb un home menys. I de la confusió amb la que s’han trobat els visitants aprofitaria Vladimir Weiss, que ha enviat l’esfèrica al fons de la xarxa amb un xut ben ajustat al pal esquerre. Fins al descans, totes les ocasions es comptarien en la porteria visitant, amb un xut de Sergio García al 39′ directe a les mans de Serio o un altre molt potent de Romaric un minut després que marxaria fregant el pal. Al ’41, era Canal -en el primer partit que jugava com a titular- qui ho intentava. Si segueix així, el jove del filial es podria convertir en un bon recanvi per un lateral fluix de substituts per a Javi López, tot i que la seva posició natural sigui la de central. Finalment, al ’42 tindria lloc la millor ocasió després del gol: una centrada d’Álvaro no la podia rematar Sergio García, però Forlín l’ha recuperat i després d’una bona combinació entre Verdú i Romaric, el de Costa d’Ivori l’ha enviat a les mans del porter del Celta.

A la represa, les coses no podrien haver començat millor. Quan només s’havien jugat quatre minuts després del descans, Álvaro ha rematat un córner que ha tret Romaric i l’esfèrica s’ha colat lentament a la porteria de Sergio. I quatre minuts després, el tercer podria haver pujat al marcador quan la defensa del Celta ha estat a punt d’enviar al fons de la seva pròpia porteria una pilota deixada després d’una molt bona combinació entre Weiss i Romaric. El partit estava sent dominat pels blanc-i-blaus, que han vist com Sergio García l’enviava al travesser. Però el tercer havia de pujar al marcador i ha estat Hugo Mallo qui ha marcat en pròpia porteria després d’una bona jugada d’Álvaro Vázquez. El Celta, però, seguia al camp, i ha marcat el gol de l’honor mitjançant una rematada de Rodríguez. La golejada es tancaria amb el darrer de l’Espanyol al minut 84′.

Article publicat a laJornada.cat el 20 de Desembre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s