48 hores després, arriba la Copa

L’Espanyol s’enfronta a Balaídos contra el Celta de Vigo en un matx en el qual es disputa un lloc en els vuitens de final d’aquesta competició

Menys de 48 hores després del darrer partit de Lliga contra l’Atlético de Madrid, l’Espanyol s’enfronta aquest dimarts (21:00hrs) contra el Celta de Vigo amb l’objectiu de fer-se un lloc en els vuitens de final de la Copa del Rei. El poc temps de descans entre els dos partits ha portat polèmica. Ja la setmana passada, el capità de l’Espanyol, Cristian Álvarez, es queixava d’aquest fet: “És incomprensible que tinguem el partit el dimarts. No entenc el calendari que ens han imposat, no em sembla gaire lògic”. També el tècnic dels blanc-i-blaus, Mauricio Pochettino, es va pronunciar sobre el calendari en acabar el partit de diumenge: “No es excusa però jugar dos partits en menys de 48 hores es preocupant, sobretot pel risc d’una mala recuperació i la possibilitat de lesions. Aquestes situacions que no depenen de nosaltres afecten al potencial de l’equip”.

L’argentí, a més, ha deixat entreveure que hi haurà canvis importants en l’onze inicial de l’Espanyol: “Valorem molt bé la situació de cadascú, a partir d’aquí, es decidirà qui juga. Posaré jugadors que estiguin al 100%”. En especial, són destacables les rotacions que hi podria haver a la porteria -Kiko Casilla apunta a la titularitat- i al davant, on Álvaro Vázquez, que no va jugar cap minut en el darrer partit de Lliga, encapçalaria l’atac blanc-i-blau. A més, Pochettino podria donar entrada a Jordi Amat, titular indiscutible a inicis de la temporada, però que va acabar sent substituït per un Raúl Rodríguez intractable a l’eix de la defensa. També han entrat a la convocatòria els joves del filial Albert Canal i Victor Álvarez, a més d’un altre jove que torna a l’equip després de complir un partit de sanció, Vladi Weiss.

Qui també ha parlat ha estat Sergio Álvarez, que ha assegurat que “l’Espanyol es un equip de Primera i por tenir l’etiqueta de favorit”, tot i que no s’amaga en dir que fins que acabi el partit “l’eliminatòria esta al cinquanta per cent; es decidirà qui passa de ronda a Barcelona”. Mauricio Pochettino esta d’acord amb ell, i ha destacat el potencial d’un Celta que veu a Primera Divisió la propera temporada: “El Celta es un equip amb una proposta futbolística de les que agraden als aficionats, amb grans futbolistes que podrien jugar a primera perfectament. Es un equip que té moltes possibilitats d’ascendir aquesta temporada”. I entre aquests futbolistes, tres d’ex-pericos: Quique de Lucas, David Català i Joan Tomàs, a més de l’entrenador dels gallecs, Paco Herrera, que també coneix be la casa blanc-i-blava.

Precisament Herrera ha criticat molt el sorteig que va decidir aquest enfrontament: “Li regalo 24 hores a canvi que em regalessin un sorteig que hagués estat d’una altra manera, per a mi no es net”, ha afirmat el tècnic en relació al fet que el partit de tornada sigui a Cornellà: “Però jo no em queixo d’aquestes coses, tot i que això em sembli també una injustícia”.

En definitiva, un nou partit que no estarà exempt de polèmica per a un Espanyol que esta disposat a fer un bon paper en una Copa del Rei que va guanyar per darrera vegada l’any 2006.