Espanyol-Atlético: l’altre clàssic

Els segons equips de Barcelona i Madrid s’enfronten en una lluita entre els conjunts de mitja taula en ratxes, ambdós, força negatives

Quan totes les mirades durant la setmana es centraven en el clàssic per excel·lència del futbol espanyol, els segons equips de les dues ciutats es preparaven per l’altre clàssic. Espanyol i Atlético s’enfrontaran per acabar amb les seves ratxes negatives: la de l’Espanyol que només ha aconseguit dos punts dels darrers quinze; i la de l’Atlético, que encara no ha vist la victòria a domicili.

Els dos equips arriben a l’encontre en situacions similars: els matalassers son vuitens amb 19 punts i, a només dos, els segueix l’Espanyol des de la desena posició. Tot i així, molt diferents eren les aspiracions dels dos equips a l’inici de temporada, quan l’Atlético es gastava una milionada per cobrir les baixes de Forlan i el Kun Agüero amb el fitxatge de Falcao. Precisament sobre aquest fet s’ha pronunciat el tècnic blanc-i-blau Mauricio Pochettino: “Estan fets per als primers llocs com demostren els números d’inversió econòmica, però no estan funcionant encara. Si tenen una bona tarda, seran un equip molt difícil de batre”.

Javi Márquez, dos mesos KO

Quant a les baixes, és important per a Pochettino el retorn de Sergio García, ja recuperat de la lesió que l’havia tingut apartat de la competició en les darreres jornades. El que sí que segueix sent baixa, i ho serà durant com a mínim les properes vuit jornades, es Javi Márquez. El de Badalona va intentar recuperar-se de la lesió mitjançant un tractament conservador, però aquest no ha donat resultats i, finalment, haurà de passar per quiròfan, fet que allargarà els terminis fins a la seva tornada a la Lliga. Una mala notícia per a l’Espanyol que encara no ha aconseguit guanyar cap partit sense el migcampista. A més d’aquesta baixa, Pochettino segueix sense poder comptar amb Javi López i Walter Pandiani. I aquesta setmana s’afegeix a la llista Vladi Weiss, que en el darrer partit va veure la cinquena targeta groga.

Gregorio Manzano, per la seva banda, ha deixat a Madrid Pizzi, Pulido, Tiago i Silvio, a més de Jose Antonio Reyes, que es troba en ple procés de negociació amb el Galatasaray. Tot i així, el tècnic matalasser recupera importants figures com son Adrián, Courtois i Arda Turan.

Fitxa tècnica (alineacions probables):
  • Espanyol: Cristian, Galán, R. Rodríguez, H. Moreno, Dídac, Forlín, Romaric, Verdú, Sergio Garcia, Thievy i Álvaro
  • Atlético de Madrid: Courtois, Perea, Miranda, Domínguez, F. Luis, Gabi, M. Suárez, Diego, A. Turan, Adrián i Falcao
  • Àrbitre: Velasco Carvallo (comitè madrileny)
  • Horari: A les 21:30 hores
  • Estadi: Cornella-el Prat