Manca de picardia (2-1)

La joventut de l’Espanyol, unida a unes decisions arbitrals que darrerament estan perjudicant els blanc-i-blaus, fan que els de Pochettino no puguin esgarrapar ni un punt de la seva visita a Mestalla

El València ha dominat clarament durant pocs minuts en tot el partit. Tot i així, el seu domini en els primers cinc minuts ha estat clau, ja que han acabat amb la xiulada per part de Velasco Carballo d’un penal dubtós després que Dídac i Dealbert s’agafessin mútuament a l’interior de l’àrea. La pena màxima ha sorprès tothom, inclosos els jugadors del València, però Tino Costa no ha fallat i ha avançat el seu equip al marcador. Les coses es posaven en contra dels visitants només començar, però quedava tot el partit per endavant. I ha estat en aquell moment quan l’Espanyol ha pres control del matx. Una centrada de Verdú (12′) que cap company ha pogut rematar i un llançament de falta de Weiss que a punt ha estat de sorprendre Alves són exemples de les oportunitats que l’Espanyol anava generant.

Tot i donar la cara en tot moment, davant hi havia un gran València que en ocasions aïllades feia pujar els nervis a la línia defensiva blanc-i-blava, Cristian ha hagut de salvar el seu equip en dues ocasions consecutives (19′ i 20′)protagonitzades pels locals Aduriz i Pablo Hernández, els valencianistes més actius al llarg del partit. La joventut d’aquest Espanyol, però, fa que els falti picardia i en ocasions que podrien convertir-se en oportunitats per marcar es queden a mig camí. En el darrer quart d’hora de la primera part, els blanc-i-blaus han baixat la intensitat al mig del camp i el València ha estat molt superior. Aduriz novament ha enviat l’esfèrica fregant el pal de Cristian Álvarez a deu minuts del descans.

Destaca d’aquesta primera part i del que seria la tònica al llarg del partit, la duresa de l’àrbitre Velasco Carballo contra els jugadors visitants. Quan corria el minut cinc del segon temps, es comptaven catorze faltes del València per cinc de l’Espanyol. Es locals havien vist cinc targetes grogues; l’Espanyol, quatre.

Independentment de les actuacions arbitrals, però, l’Espanyol ha seguit donant la cara en tot moment. Al ’52, una jugada assajada en un llançament de falta podria haver significat l’empat dels de Pochettino, però Álvaro ha fallat el control. Set minuts després, seria Aduriz qui no aconseguiria augmentar la distància en el marcador. La rèplica la protagonitzaria un dels millors homes de l’Espanyol, Verdú, però la pilota ha marxat per la dreta de la porteria. L’esforç dels blanc-i-blaus s’havia de veure recompensar i Héctor Moreno era l’encarregat d’empatar el partit en el que és el seu segon gol des de que va arribar a l’Espanyol.

A Mestalla, l’afició local es posava nerviosa i els xiulets han omplert l’estadi. Però Roberto Soldado, reservat en un primer moment pel partit que el València jugarà la setmana vinent contra el Chelsea i per unes molèsties que arrossegava, ha sortit al terreny de joc i, en l’única jugada en la qual ha participat, ha marcat el gol de la victòria dels seus. Només quedaven deu minuts per a reaccionar i aconseguir, com a mínim, l’empat, però el partit ha esdevingut un cúmul d’anades i tornades sense culminació i el marcador ja no es mouria. Amb aquesta, ja són cinc les jornades que l’Espanyol porta sense guanyar.

Article publicat a laJornada.cat el 4 de Desembre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s