Mestalla blanc-i-blava?

L’Espanyol s’enfronta al València en un partit en què les grades locals s’ompliran d’aficionats pericos mobilitzats per animar el seu equip

El partit entre Espanyol i València arriba, aquest any, en un moment molt diferent per als dos equips. L’Espanyol hi arriba després de quatre jornades sense veure la victòria, en les quals ha aconseguit tres empats i una derrota, la del diumenge passat a Cornellà-el Prat contra l’Osasuna. Els locals viuen un moment dolç, només interromput per la derrota contra el Madrid. Els d’Unai Emery, però, podrien ser prudents en el partits contra l’Espanyol i reservar alguns jugadors per al matx que han de jugar dimarts vinent a Londres contra el Chelsea.

Els catalans han estat a punt de donar la sorpresa al camp dels valencianistes en els darrers dos enfrontaments a Mestalla, però en ambdues ocasions, els locals van aconseguir marcar en el darrer minut de joc. L’entrenador del València, Unai Emery, ha assegurat que els seus jugadors no tenen cap posat a Londres, ja que “l’Espanyol se’n podria aprofitar”. Emery, a mes, es desfà en lloances cap als de Pochettino i assegura que “actualment, es un equip amb un estil definit, en constant construcció i que treu rendiment”. El míster blanc-i-blau destaca del seu rival que “ha perdut jugadors importants però ha millorat molt col·lectivament, es un equip molt mes sòlid que l’any passat; que treu molt bons resultats, molt intens; que pressiona constantment, amb molta velocitat i gent determinant en l’àrea contrària”.

En l’episodi de baixes, cap dels jugadors lesionats ha entrat en la convocatòria, de manera que Sergio Garcia, Javi Márquez, Javi López i Walter Pandiani no viatgen a València. Tampoc ho farà el migcampista Romaric, castigat per haver arribat tard als entrenaments darrerament. I el que també s’ha quedat adormit en mes d’una ocasió es el valencianista Miguel que, tot i que no esta confirmat, podria ser castigat per Emery. A València, a més, no sabran fins a darrera hora si el míster pot comptar amb Roberto Soldado i l’ex-espanyolista Victor Ruiz. Dealbert i Aduriz podrien ser els encarregats de substituir els seus companys si aquests no es recuperen a temps. Finalment, per part de l’Espanyol, cal destacar l’entrada a la convocatòria del jugador del filial Nje Kambi, conegut com a Bakari.

Un partit, doncs, difícil per a un Espanyol en mala ratxa que s’enfronta a un València que passa per un bon moment.

Fitxa tècnica (alineacions probables):
  • València: Alves, Barragán, Rami, Dealbert, Jordi Alba, Topal, Tino Costa, Ferghouli, Jonás, Piatti i Aduniz.
  • Espanyol: Cristian, Galán, R. Rodríguez, H. Moreno, Dídac, Forlín, Baena, Verdú, Weiss, Thievy i Álvaro
  • Àrbitre: Velasco Carvallo (comitè madrileny)
  • Horari: a les 20 hores
  • Estadi: Mestalla