Bon joc i ocasions sense recompensa (0-0)

L’Espanyol empata a Anoeta un partit en el que tant locals com visitants han tingut bons moments de futbol. L’Espanyol s’ha mostrat superior a la Real Sociedad però, de nou, no ha aconseguit traduir el bon joc en gols.

L’Espanyol visitava la Real amb l’objectiu d’establir-se en les posicions properes a Europa. Demidov, per part dels bascos, ha estat baixa d’última hora, mentre que Zurutuza era descartat per Montanier. els dos equips amb sortit amb gran intensitat des del primer moment. La Real, conscient que necessitava una victòria per sortir del pou del descens, ho intentava amb contundència i al minut 11′ ha estat a punt de sorprendre amb una bona jugada de Mariga, que ha marxat amb facilitat d’un Galán molt nerviós i insegur al llarg de tot el partit, que s’havia jugat una amonestació sis minuts abans. Llorente, però, no ha pogut rematar l’esfèrica, que Héctor Moreno ha enviat a córner.

Les coses es posarien lletges per als de Pochettino quan corria el quart d’hora de partit: Sergio García ha patit una lesió muscular a la part anterior de la cuixa dreta que no li ha permès seguir. Thievy ha estat l’encarregat de substituir-lo, just a temps per protagonitzar una jugada que ni Galán ni Álvaro aconseguirien rematar. Els blanc-i-blaus -que avui vestien la segona equipació- arribaven amb facilitat a l’àrea rival, però l’equip fallava a l’hora d’acabar les jugades. El darrer quart d’hora de la primera ha estat de domini dels locals, que han aprofitat que el partit estava trencat. Corria el minut 31′ quan Galán ha hagut d’enviar a córner una bona jugada de Llorente que cap jugador ha pogut rematar. Només dos minuts després, Agirretxe enviaria fora una centrada de Vela. Xabi Prieto també posava els nervis a la defensa espanyolista, en apoderar-se de la pilota a la frontal de l’àrea. Cristian ha salvat el gol local amb els peus quan la rematada de Llorente ha rebotat el Raúl Rodríguez, que gairebé sorprèn el seu porter.

A la represa, l’Espanyol ha recuperat el domini del partit. En el -49, un xut de Romaric l’ha aturat Bravo sense problemes i només dos minuts després era Álvaro qui, en la seva primera oportunitat, enviaria fora un xut creuat. Bravo ha hagut d’aturar també dues ocasions visitants protagonitzades per Thievy als minuts 57′ i 58′ respectivament. L’Espanyol estava molt millor que la Real, però el gol no ha arribat. Weiss, un dels millors del partit, ha marxat amb facilitat de Cadamuro i a punt ha estat de sorprendre Barvo. Però si alguna cosa destaca en aquest Espanyol és la seguretat defensiva, i en aquesta segona meitat fins i tot Galán s’ha refet de les males accions de la primera i ha agafat confiança. Els nervis es feien cada cop més palesos a Anoeta i tot l’estadi ha acabat amb mocadorada i crits contra Montanier. Tot i la manca de gol, bones notícies per a l’Espanyol en aquest segon temps: Pochettino ha fet debutar el dinovè jugador del filial, un gran Cristian Gómez que dos minuts després d’entrar al terreny de joc, en la seva primera jugada a Primera Divisió, ha enviat la pilota al pal. Però la Real no estava disposada a rendir-se i Aramburu, ja al 90′ ho intentava amb una xilena que no ha arribat a bon port.

Tot i el resultat sense gols, el d’aquest migdia ha estat un partit realment atractiu, en el que les ocasions i el bon joc no ha faltat per part de cap dels dos equips.

Article publicat a laJornada.cat el 20 de Novembre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s