L’efecte d’Alessandro (0-1)

El Nàstic s’imposa al camp de l’Alarcón en un partit molt atractiu en el que Powell ha tornat a ser essencial per als granes

El partit estava sent molt intens, amb els dos equips pressionant el rival. El públic assistent al Municipal de Santo Domingo ha demanat un penal de Juste sobre Quini, que Prieto Iglesias no ha xiulat. Al darrer quart d’hora del primer temps, però, els granes han baixat el ritme i ha estat llavors quan l’Alarcón ha gaudit de les millors ocasions. Una jugada excel·lent d’Angel Sánchez en una badada del Nàstic, que s’ha desdoblat de Sales i ha fet un magnífic control, ha acabat amb un xut creuat que ha sortit fregant el pal de la porteria de Manu.

A la represa, el Nàstic ha tornat a ser el del principi del partit, amb una pressió molt important per part d’ambdós equips. Els dos conjunts han anat a totes, però les ocasions queien de la banda visitant. Corria el sisè minut de la segona part quan un xut creuat de Peragon ha sortit fregant el pal dret de la porteria de Manu Herrera. Si Powel hagués tocat la pilota, hauria pogut significar el primer gol del partit. El que arribava després d’una bona recuperació de Longàs, que ha deixat l’esfèrica per Powell i aquest l’ha enviat al fons de la xarxa amb un gran xut creuat. Es tracta del vuitè gol del que ja es pitxitxi de Segona A.

Però l’Alarcón ha fet un molt bon partit i al minut ’67 un xut de Saul, que acabava d’entrar al terreny de joc, ha estat perfectament aturat per un Rubén que ha tornat a salvar el seu equip. Però no tot podien ser bones notícies per als D’Alessandro i Arzu ha hagut de marxar per un esquinç al turmell; Alex Ortiz ha estat l’encarregat de substituir-lo. El gol ha arribat ben d’hora i els nervis han estat presents fins al final del matx. En el minut ’84, un cop de cap de Quini ha marxat per sobre de la porteria de Rubén. El Nàstic, per la seva banda, ha tingut el segon gol en dues ocasions més, sobretot gracies a l’entrada de Julio Rico. En la primera, una gran centrada d’aquest jugador l’ha enviada Powell a fora. I de les botes del mateix Rico ha sorgit el xut que podria haver augmentat l’avantatge al marcador. El resultat final seria el zero a un que dona tranquil·litat al Nàstic.

El Nàstic ha sortit amb l’objectiu d’aprofitar la confiança que els va deixar la victòria davant el Sabadell per endur-se els primers tres punts de la temporada com a visitant. Els de D’Alessandro han sortit molt ben posicionats, amb un clar 4-4-2 que, en els primers minuts de l’encontre, no ha deixat als jugadors de l’Alarcón superar la defensa grana. Tot i això, els locals han optat per un joc fàcil, sense embolics i esperant a la contra.

El joc viu, però, afavoria els madrilenys. El Nàstic ha optat per la pilotada llarga a la recerca de Powell, però l’encert dels dos centrals de l’Alarcón, Agus i Carlos han desquiciat el jugador grana, que veia com no podia acabar cap de les jugades. La primera aproximació amb relatiu perill del Nàstic ha estat al minut ’13, amb un xut forçat que ha sorgit de les botes de Fernando Moran que Babin ha tret amb encert. Seria un minut després i amb el mateix protagonista quan, després d’una bona triangulació dels granes, ha estat a punt d’arribar el primer gol dels tarragonins, però Manu Herrera ha estat molt encertat en l’aturada. El Nàstic ho seguia intentant, i ha estat un minut abans de la mitja hora de joc quan un xut enverinat de Seone ha estat a punt de sorprendre Manu, però l’esfèrica ha sortit fregant el travesser.