A cop d’ull

Hi ha coses que mai canvien. I una d’elles és, com no podia ser d’una altra manera, després del cap de setmana que hem passat, els polèmics arbitratges que ens acabaven fent perdre un partit. Com a mínim, mai canvien en el nostre bàndol, en aquell dels equips petits als quals no costa res xiular una pena màxima. total, deuen pensar els àrbitres, pocs són els que es queixen.

Però no estem aquí per criticar els equips grans i mediàtics que, no ens equivoquem, són dos i, per més que tinguin queixes mútues sobre els arbitratges, tenen poc a veure amb la resta. El que molesta no pes que aquests clubs tinguin un tracte diferent i es barallin entre ells -si fos el nostre cas segurament faríem el mateix, que quan toquen el de casa, sempre ens ho prenem més seriosament. El que molesta, i és aquí on apareixen declaracions com les de Joan Collet, és la diferència de criteris dels que se suposen són neutrals, així com el paper dels mitjans de comunicació en tot aquest batibull.

Com deia el conseller delegat de l’Espanyol en acabar el partit, si aquest penal hagués estat sobre el Barça -o sobre el Madrid, m’atreveixo a afegir- hauríem tingut penal per setmanes. I, efectivament, és així. Per nivell d’audiència, per conviccions pròpies dels periodistes o pel que sigui, hi ha equips que, tot i patir força més injustícies que els altres, acaben quedant a l’ombra. O és que algú s’ha plantejat en algun moment que Delgado Ferreiro acabés a la nevera?

Així doncs, poc queda per fer. S’ha retirat la targeta a Romaric, ja és un pas. Però el penal ningú l’anul•la, l’Espanyol ha perdut un punt que tenia al sarró i la impotència per no poder fer res contra aquestes decisions segueix afectant els jugadors. Al final resultarà que les iniciatives de l’afició, com dedicar tots els càntics en contra l’àrbitre a Iturralde o com la recollida de firmes que van dur a terme per retirar la targeta de Callejón, són l’únic que fa efecte.

Article original publicat a laJornada.cat el 3 de Novembre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s