Delgado Ferreiro dóna tres punts al Màlaga (2-1)

Un penal injust xiulat quan només quedaven vint minuts per al final ha suposat la primera derrota de l’Espanyol en les darreres quatre jornades

L’Espanyol ha sortit al terreny de joc amb l’equipació groga que no ha donat tanta sort com en el camp el Rayo Vallecano i amb una alineació innovadora en la que entraven jugadors que no compten per a Pochettino, com Vladi Weiss i Jesús Dátolo. Les sorpreses no acabarien aquí i quan només s’havien jugat cinc minuts de partit José Rondón culminava un contraatac i, després de la perfecta centrada de Monreal, rematava al fons de la xarxa. Les coses es posaven difícils per a l’Espanyol, que ha trigat ben bé un quart d’hora en reaccionar. Els nervis s’han posat de manifest en diverses ocasions fora de lloc dels catalans, com una entrada innecessària de Forlín que podria haver suposat alguna cosa més que targeta groga. Un altre argentí, Jesús Dátolo, no ha esat còmode en tot el partit tot i haver jugat els noranta minuts i fins i tot ha donat una puntada a Gámez quan la pilota ja no era en joc que l’àrbitre, afortunadament per als blanc-i-blaus, no ha vist.

L’Espanyol ha donat la cara al llarg del partit, tot i que s’ha trobat revolucionat durant els minuts posteriors al gol dels malaguenys. Ha calgut esperar fins a vint minuts per veure la seva primera ocasió, que ha anat directa a les mans de Willy Caballero, en la primera jugada en la que els visitants han tocat, i, després d’una centrada de Weiss, Álvaro no ha arribar a rematar. Però si algun dels espanyolistes ha estat destacables al llarg del partit aquest ha estat Cristian Álvarez, que ha aconseguit aturar gairebé totes les ocasions dels locals. Una incorporació a l’atac d’un Dídac que ha tornat de Milà amb molta més capacitat ofensiva, ha acabat amb una centrada-xut que a punt ha estat de sorprendre Willy. Pocs minuts després arribaria una de les jugades clau del partit, el que podia suposar el segon gol dels de Pellegrini, però Cristian en primera instància i Raú Rodríguez sota pals han aconseguit evitar el que hauria estat una diferència en el marcador molt difícil de remuntar.

A partir de la primera mitja hora de joc han començat els pitjors moments de l’Espanyol, amb un Màlaga molt ofensiu que ha fet que els millors jugadors de l’Espanyol fossin els defenses i el porter. Però quan ja semblava clar que s’arribaria al descans amb l’1-0 a l’electrònic, ha aparegut Álvaro per rematar una centrada de Vladi Weiss. Era un gol absolutament necessari per al davanter badaloní, a qui darrerament no somreia la sort de cara a porteria. La reacció dels companys parlava per sí sola.

A la represa, Weiss ha passat a jugar més centrat, però les coses han seguit en la mateixa línia. Al minut 7′, un córner tret pel Màlaga ha acabat amb una pilota morta a l’àrea que Demichelis no ha arribat a tocar. Quatre minuts després, l’Espanyol ha gaudit d’una doble oportunitat sorgida de les botes de Sergio i Álvaro. El moment clau del partit ha arribat al 70′, quan Delgado Ferreiro ha xiulat penal en una jugada en la que l’esfèrica ha topat amb la cara de Romaric. L’inflar ull del de Costa d’Ivori demostrava l’errònia decisió de l’àrbitre, però ja no hi havia marxa enrere. Apoño ha estat l’encarregat de convertir-lo en gol. Després d’aquest moment, podria haver arribat l’empat de l’Espanyol en diverses ocasions, ja que els catalans han dominat els minuts finals del partit, però l’electrònic ja no es mouria. L’Espanyol es manté en la zona mitja-alta de la classificació.

Article publicat a laJornada.cat el 31 d’Octubre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s